Neymar i suigrači: Protiv smo održavanja Copa Americe ali nikada nećemo reći “ne” Brazilu

Copa America, južnoameričko nogometno prvenstvo, bit će odigrano u istom terminu kao i Europsko prvenstvo, i to u Brazilu, nakon što su Kolumbija i Argentina kao su-organizatori jedan za drugim otpali. Prvo Kolumbija, zbog nemira u državi i korona-krize, pa zatim i Argentina, zbog koronavirusa.

Turnir je dodijeljen Brazilu, CONMEBOL (Južnoamerička nogometna federacija) je tako odlučio iako je situacija s koronavirusom daleko od dobre.

„Zbog više razloga, od humanitarnih do profesionalnih, nismo zadovoljni načinom kako je CONMEBOL upravljao cijelom situacijom oko Copa Americe“, stoji u objavi koju su igrači brazilske reprezentacije dijelili na društvenim mrežama.

“Protiv smo Copa Americe ali nikada nećemo reći “ne” Brazilu”.

Brazil je dobio organizaciju Cope manje od dva tjedna prije početka turnira a brazilski mediji javljaju da su igrači nezadovoljni jer ih nitko nije konzultirao u vezi s organizacijom turnira. Nije tajna da je odigravanje Copa Americe dogovoreno na političkoj razini, pa ne čudi da igrači nisu ni znali što se događa.

Izbornik Brazila Tite je nakon što je odlučeno da će turnir biti u Brazilu rekao kako nije siguran hoće li njegovi igrači htjeti nastupiti, međutim, reprezentativci su ipak jasno poručili da će ipak igrati na ovom južnoameričkom turniru.

Komentiraj