New York Times objavio snimku ubojstva biciklista iz Buče, tijelo mu je do sada ležalo na cesti

Autor:

epa09872255 A picture taken during a visit to Bucha organized by Kyiv authorities shows a general view of a street with destroyed Russian military machinery in the recaptured by the Ukrainian army Bucha city near Kyiv, Ukraine, 05 April 2022. Russian troops entered Ukraine on 24 February resulting in fighting and destruction in the country, and triggering a series of severe economic sanctions on Russia by Western countries.  EPA/SERGEY DOLZHENKO

EPA/SERGEY DOLZHENKO

Videosnimka pokazuje biciklista civila kojeg ubijaju ruski vojnici u Buči, objavio je New York Times u utorak. To je snimljeno u Buči za vrijeme ruske okupacije tog kijevskog predgrađa, piše list.

Zračna snimka pokazuje čovjeka na biciklu koji vozi niz ulicu. Zatim silazi kako bi oko ugla hodao uz bicikl. U njegovu smjeru ispaljeno je nekoliko rafala iz oklopnih vozila. Nakon toga se na mjestu događaja vidi prašina i dim.

Snimku nastalu potkraj veljače snimila je ukrajinska vojska a neovisno ju je provjerio New York Times. Čovjekovo tijelo pronađeno je na istom mjestu nakon što su se ruske snage povukle s tog područja.

List je objavio satelitske snimke u ponedjeljak na kojima se vidi da su na ulici u Buči ležala tijela nekoliko ljudi već sredinom ožujka, prije nego što su se povukle ruske snage.

Uzrok njihove smrti ne može se utvrditi po tim snimkama.

Snimke tijela otkrivene u Buči izazvale su bijes međunarodne javnosti.

Ukrajinska i američka vlada okrivljuju ruske snage za mnogo ubijenih u Buči. Moskva to opovrgava te kaže da su optužbe protiv ruske vojske neutemeljene.

https://www.nacional.hr/42-dan-rata-u-ukrajini-6-travnja-2022/

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.