Nevjerojatni život Kali Reis: Dilerica i alkoholičarka pa svjetska prvakinja i uz bok Jodie Foster

Autor:

Backgrid USA, Harry How/Getty images/Profimedia

Backgrid USA, Harry How/Getty images/Profimedia

Kali Reis ima 37 godina i glumi u hit seriji ‘True Detective’ uz Jodie Foster. Prije 14. godine bila je dilerica i alkoholičarka, a s 30 svjetska prvakinja u boksu. Brat joj je umro od karcinoma na mozgu. Koji mjesec kasnije nominirana je za glavnu ulogu u filmu snimljenom prema njenom životu

Rekli bi ‘Život kao iz hollywoodskih filmova’, ali bilo kakvi navodnici su bespotrebni. Amerikanka Kali Reis (37) nominirana je za nagradu Independent Spirit Award za svoju ulogu u hollywoodskom filmu ‘Catch the Fair One’.

A glumi i prvu sporednu ulogu u svjetskoj hit seriji ‘True Detective‘. U kojoj je zvijezda uz jednu od najvećih glumica, ne samo svoje generacije nego u povijesti kinematografije, kolosalnu Jodie Foster (61).

Reis je boksačka prvakinja svijeta bila 2016. po WBC-u u polusrednjoj kategoriji, a u velter kategoriji titulu je držala dvije godine, između 2020.-2022. i to WBA, WBO i IBO pojasevima.

Harry How, Getty images/Profimedia

Kako Kali glumi od 2021. to znači da je višestruko nadarena dama istodobno bila – i svjetska boksačka prvakinja i glavna glumica hollywoodskog filma nominirana za prestižnu nagradu!

A danas glumi u jednoj od najgledanijih svjetskih TV-serija uz bok ženi koja ima 3 Oscara i još 3 nominacije, s tim da je prvi zlatni kipić dobila kad joj je bilo tek 15, a zasad zadnji bila nominirana sa 60 godina.

Dok se većina nas poslije posla teško odvaja od kauča da bi usisali stan ili baciti smeće, Kali Reis može i u ringu prebiti Jessicu Camaru ili Kandi Wyatt i glumiti u seriji s Jodie Foster ili u filmu koji joj donese nominaciju za prestižnu nagradu.

Filmu snimljenom po njenom životu. Koji je stvarno hollywoodska priča. Nastao dok je Reis bila aktualna boksačka svjetska prvakinja, a nedugo nakon što joj je brat preminuo od karcinoma na mozgu.

I kao da sve to nije dovoljno radosti i tuge za tri života, oni koji su vidjeli njen film ‘Catch the Fair One’ znaju i priču odrastanja Kali Reis:

“Nisam bila ni tinejdžerka, u rodnom Rhode Islandu, a već sam bila ovisnica o alkoholu. I dilerica droge. Pakao. Izvukao me sport. Boks. A ispalo je da me nije ‘samo’ maknuo s ulice, očistio od alkohola i omogućio mi da ne živim od dilanja nego pošteno, od vlastitog rada, znoja, žuljeva i muke”, priča Kali.

‘Boks? Bila sam dobra’

Iz ringa je izašla samo s jednim porazom. Omjer 19 pobjeda, 7 neodlučenih mečeva i samo jedan poraz”.

“Bila sam dobra. Ne možeš do naslova najbolje na svijetu ako nemaš talenta i ne radiš krvavo naporno. Boks me izvukao, sport me spasio”.

Backgrid USA/Profimedia

Gluma?

“Na kraj pameti mi nije bila. Koristila smo svoju boksačku karijeru da upozorim na problem među mojim narodom. Indijanka sam, stalno sam dizala glas u ime onih koje ne mogu, nestalih i ubijenih Indijanki. To je primijetio Josef Kubota Wladyka, redatelj”.

Filmaš iz New Yorka kontaktirao ju je u još jednom skoro neizdrživo teškom životnom trenu. A dogodilo se da je i to, kao boks, bio svojevrsni spas.

“Čovjek se raspitao o meni, doznao kako sam živjela pa predložio da o tome snimimo film. A ja… Shrvana. Nedugo prije toga preminuo mi je brat. Imao je karcinom mozga. Tragedija. Užas. Ali zapravo me opet pokrenulo”.

I snimili su film. Reis je dobila glavnu ulogu. Koju je odglumila tako je nominirana za Independent Spirit Award. To je bilo 2021. Boksačku karijeru okončala je godinu kasnije.

Jodie Foster: Kali Reis ima dar

A glavna uloga u filmu o njenom nevjerojatnom životu donijela još jedan divni zaplet toj priči. Dobila je i prihvatila ponudu da postane druga zvijezda svjetski poznate hit-serije ‘True Detective’.

Pa sad glumi… Rame uz rame s – Jodie Foster! Istinska legenda svjetske kinematografije, jedno od najvećih imena koje se ikad pojavilo na filmskom platnu ili TV-ekranu.

I ta, filmska ikona, ta grandiozna glumica Jodie Foster o Reis kaže:

“Iste sekunde, istog onog trena kad sam pred kamerama prvi put vidjela Kali, nisam više mogla skinuti oka s nje. Karizma. Talent za glumu. To je to, taj dar koji naučiti ne može. S tim se jednostavno ili rodiš ili ne. Kali je rođena da bi bila glumica”, rekla je velika umjetnica.

I bila donekle u krivu. Kali Reis je rođena da bi bila – i glumica. Jer daleko prije toga je pokazala kako je rođena i da bude sportašica. Ne bilo kakva nego: najbolja na svijetu.

U jednoj je profesiji došla do vrha, toliko visoko da više ne može. A ako je netko pokazao da je sve moguće onda je to Kali Reis. Tko zna, danas-sutra možda i s nekom novom nagradom, potvrdom ga može postati i ‘glumačka svjetska prvakinja’!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.