Netsi krenuli u lova na Irvinga, Davisa i Duranta

NBA sezona još nije gotova, ali 28 klubova koji nisu dogurali do finala već se pripremaju za iduću, a posebno oni koji imaju velike planove na tržištu ovog ljeta, poput Brooklyn Netsa, piše Index.

Njihov je plan dovesti Kyrieja Irvinga iz Bostona kao slobodnog igrača te pokušati napraviti trejd s New Orleansom za Anthonyja Davisa, a na radaru im je i ozlijeđeni superstar Golden Statea Kevin Durant.

Da bi se uopće upustili u takav posao, Netsi su morali raščistiti prostor pod salary capom, a učinili su to trejdom s Atlanta Hawksima kojima su poslali beka Allena Crabbea i dva izbora prve runde drafta, među kojima i ovogodišnji 17. pick, za krilnog igrača Taureana Princea i izbor druge runde drafta.

Sama razmjena igrača nije spektakularna, ali Netsima je skinula 17 milijuna dolara pod salary capom, što znači da će imati ukupno 47 milijuna dolara prostora, sasvim dovoljno za maksimalni ugovor za Irvinga te zadržavanje trenutačnog playmakera i najboljeg igrača D’Angela Russella. Ako bi se odrekli i njega, na ugovore s pojačanjima mogli bi potrošiti 68 milijuna, što bi moglo biti dovoljno čak i za sparivanje Irvinga i Duranta.

Ako ne tako, drugog superstara mogli bi dobiti trejdom za Anthonyja Davisa, a ovim su potezom oslobodili dovoljno prostora da mogu preuzeti i 12,75 milijuna vrijedan ugovor Solomona Hilla, na čemu Pelicansi inzistiraju u svim pregovorima o Davisu.

Komentiraj