Netflix oborio božićne rekorde ponajviše zahvaljujući seriji “Bridgerton”

Streaming platforma Netflix, kako je objavljeno u njihovom izvješću, neprestano obara rekorde gledanosti. Kako kažu, u prosincu 2020. godine bili su gledani kao u nijednom prosincu do sada. I ne samo to, u božićno-novogodišnjem tjednu, od 25. do 31. prosinca bili su gledani kao u ni jednom božićnom tjednu do sada. Ti rezultati odnose se i na ukupan broj sati koje je neko kućanstvo provelo gledajući Netflix kao i na prosječan broj sati koje je neki pretplatnik proveo gledajući Netflix tijekom prosinca i tijekom božićno-novogodišnjeg tjedna.

Rekordna gledanost rezultat je brojnih novih serija i filmova koju su se u prosincu počele prikazivati na Netflixu. Najgledanija nova tv serija je „Bridgertorn“ autora Chrisa Van Dusena temeljena na knjigama Julie Quinn koje su objavljene od 2000. do 2013. godine. Radnja se odvija u Engleskoj, odnosno u gornjem domu engleskog društva, prije 200 godina. Serija se počela prikazivati na Božić te ju je u prvom tjednu prikazivanja gledalo više od 63 milijuna kućanstava, čime je zasjela na peto mjesto najboljih otvaranja originalnih tv serija Netflixa. Na top listi gledanosti tv serija na Netflixu „Bridgerton” je dospjela na prvo mjesto po gledanosti u 76 zemalja uključujući SAD, Veliku Britaniju, Brazil i Francusku te je među deset najgledanijih u svim zemljama osim u Japanu.

Što se tiče originalnih Netflix filmova, najgledaniji je u prosincu bio znanstveno-fantastični film „The Midnight Sky“ koji je režirao George Clooney te u njemu ujedno glumi glavnu ulogu.  Otkako se film počeo prikazivati 11. prosinca, film je gledalo 72 milijuna kućanstava. U kategoriji najgledanijih filmova, on je na Netflixu zauzeo prvo mjesto u 77 zemalja dok je u top 10 najgledanijih ušao u 93 zemlje.

Još jedan Netflixov film, premijerno prikazan na Božić, ostvario je zapažene rezultate. Radi se o filmu „We Can be Heroes“ koji je Robert Rodriguez napisao, režirao i producirao. To je obiteljski film u kojem glavne uloge imaju Pedro Pascal i Priyanka Chopra, a koji je ušao u top 10 najgledanijih filmova na Netflixu u svim zemljama svijeta. Film je gledalo 44 milijuna kućanstava stoga ne čudi što se već sprema snimanje nastavka.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner