Nešto je ‘grunulo’ u Zagrebu, građani uznemireni. Riječ je o probijanju zvučnog zida

U subotu u 12:17 sati Zagrebom i okolicom odjeknuo je snažan zvuk poput eksplozije.

Mnogi su se građani zabrinuli, a neki su čak prijavu unijeli u aplikacije za potres.

Radi se o probijanju zvučnog zida nad zagrebačkim područjem. Iz zagrebačkih vatrogasaca potvrdili su da se radi o probijanju zvučnog zida.

“Prema obavijesti iz ZOS-a GS RH u tijeku je testiranje MIG-a na području RH, pri čemu može doći do probijanja zvučnog zida”, naveo je vatrogasni zapovjednik Siniša Jembrih.

Na stranicma MORH-a, gdje se inače objavljuju najave o mogućem probijanju zvučnog zida, nema obavijesti za građane. Posljednja najava objavljena je 24. lipnja.

Prije probijanja zvučnog zida, oglasile su se i sirene, što je dodatno uznemirilo građane. Ipak, to je uobičajeno za svaku prvu subotu u mjesecu.

“Provjera sustava javnog uzbunjivanja provodi se svake prve subote u mjesecu u 12 sati. Redovno ispitivanje ispravnosti sustava javnog uzbunjivanja provodi se svake prve subote u mjesecu u 12:00 sati oglašavanjem znaka „prestanak opasnosti“, čime se kontrolira funkcionalnost sustava javnog uzbunjivanja, a ujedno uvježbava rukovanje sustavom i provjerava djelotvornosti protokola potpisanih s elektroničkim medijima”, piše na stranicama Civilne zaštite RH.

Komentiraj