NESTANAK U GRČKOJ Pronađeno tijelo poznatog britanskog TV doktora: Mogu potvrditi da je to on…

Autor:

Event HOW TO LIVE TO 101, Dr Michael Mosley, MIPCOM, Palais des Festivals et des Congres, Cannes FRANCE - 17/10/2022//SYSPEO_sysA038/2210180047/Credit:SYSPEO/SIPA/2210180056,Image: 731353953, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

Na otoku Symiju u Grčkoj u nedjelju je pronađeno mrtvo tijelo, tijekom potrage za poznatim britanskim TV liječnikom Michaelom Mosleyjem čiji je nestanak prijavljen u srijedu.

Ovaj 67-godišnjak, poznat po svojim TV programima i podcastu Just One Thing BBC Radio 4, nestao je u srijedu tijekom odmora. Vlasti su tražile Mosleya u udaljenom planinskom području. Mosley je nestao u srijedu nakon što je ostavio svoju suprugu na plaži Agios Nikolaos kako bi krenuo u šetnju.

Supruga je kasnije prijavila njegov nestanak. Tijelo, koje tek treba biti službeno identificirano, pronađeno je na maloj litici na stjenovitom brežuljku sjeveroistočno od sela Pedi, blizu plaže Agia Marina. Policijski izvor rekao je za BBC News da je preminuli bio mrtav “nekoliko dana”.

S druge strane, zamjenik gradonačelnika otoka Nikitas Grillas za Guardian je rekao da je riječ o poznatom TV liječniku. “Pronađen je u području Ayia Marine. Mogu potvrditi da je to on”.

Gradonačelnik Symija rekao je da je tijelo pronađeno dok su timovi kamerama pretraživali obalu. Grčke vlasti tragale su za Mosleyjem više od pet dana, a u potragu su bili uključeni vatrogasci, psi, helikopteri, dronovi, lokalno stanovništvo i službenici iz Symija i izvan otoka.

Popularizirao povremeni post

Mosley je studirao medicinu u Londonu i predstavljao se kao liječnik, ali posljednjih nekoliko desetljeća radio je kao voditelj, dokumentarist, novinar i autor. Njegov televizijski rad donio mu je nagrade, uključujući Emmy za BBC-jev znanstveni dokumentarac Ljudsko lice koji je istraživao znanost iza ljudske percepcije ljepote.

Mosley je imao trakavice u probavnom sustavu šest tjedana nakon što se namjerno zarazio kako bi snimio svoj BBC Four dokumentarac iz 2014. godine Zaraženi! Živjeti s parazitima. Također je pisao kolumnu za Daily Mail i napravio je nekoliko televizijskih programa o dijeti i vježbanju.

Bio je zagovornik povremenog posta, uključujući dijetu 5:2 i dijetu Brzi 800. Imao je četvero djece sa suprugom Clare Bailey Mosley, koja je također liječnica, autorica i zagovornica zdravog života.

NESTAO POPULARNI TV LIJEČNIK U spasilačku akciju uključen dron i pas tragač

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.