JOŠ NEMA DETALJA Iranski predsjednik otvorio branu, pri povratku njegov helikopter ‘grubo prizemljio’

Autor:

epa11297506 Iranian President Ebrahim Raisi waves upon his arrival at Bandaranaike International Airport in Colombo, Sri Lanka, 24 April 2024. The Iranian president is on a one-day official visit to Sri Lanka.  EPA/CHAMILA KARUNARATHNE

EPA/CHAMILA KARUNARATHNE

Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija grubo je prizemljio u nedjelju, izvijestila je iranska državna televizija, ne navodeći odmah pojedinosti.

Raisi je putovao u iransku pokrajinu Istočni Azerbajdžan. Državna TV navela je da se incident dogodio u blizini Jolfe, grada na granici s Azerbajdžanom, nekih 600 kilometara sjeverozapadno od iranske prijestolnice Teherana.

Raisi je bio u Azerbajdžanu rano u nedjelju kako bi svečano otvorio branu s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Aliyevom. Brana je treća koju su dvije nacije izgradile na rijeci Aras.

Iran leti raznim helikopterima u zemlji, ali međunarodne sankcije otežavaju nabavu dijelova za njih. Njihova vojna zračna flota također uglavnom datira iz vremena prije Islamske revolucije 1979. godine.

Rais (63) tvrdolinijaš je koji je prije vodio pravosuđe zemlje. Smatra se štićenikom iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Ali Khameneija, a neki analitičari sugeriraju da bi on mogao zamijeniti 85-godišnjeg vođu nakon njegove smrti ili ostavke na tu ulogu.

OZNAKE: Iran, ebrahim raisi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.