NEMA TREĆEG ‘Milanović ili mora povući kandidaturu ili dati ostavku’

Autor:

13.03.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o aktualnim temama govorio je Marijan Pavlicek. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Pavliček (HS): Milanović treba dati ostavku ako želi na izbore

Zastupnik Hrvatskih suverenista (HS) Marijan Pavliček izjavio je u ponedjeljak da Zoran Milanović treba dati ostavku na mjestu predsjednika države ako se želi natjecati na parlamentarnim izborima, a ne držati se ‘rezervnog položaja na Pantovčaku’.

“U trenutku dok je predsjednik Republike, Zoran Milanović ne može zauzimati bilo čiju stranu tijekom izbora. On bi trebao dati ostavku pa ići u izbornu utrku ili povući svoju kandidaturu za premijera. Trećeg nema“, izjavio je Pavliček na konferenciji za medije, uoči sjednice Ustavnog suda na kojoj će suci odlučiti je li Milanovićeva kandidatura za premijera protivna Ustavu.

“S obzirom da nije i ne planira podnijeti ostavku, potez predsjednika države da bude nositelj SDP-ove liste u 1. izbornoj jedinici i SDP-ov premijerski kandidat, nije toliko hrabar koliko se čini“, ocijenio je Pavliček.

“Ovako Milanović igra s figom i džepu, drži rezervni položaj gore na Pantovčaku. Ne bih rekao da je njemu Hrvatska na prvom mjestu, njemu je njegova pozicija na prvom mjestu”, naglasio je.

Pavliček smatra da niti Milanovićeva kandidatura, niti HDZ-ovo skretanje udesno uoči parlamentarnih izbora neće uzeti birače koaliciji Mosta i Hrvatskih suverenista.

“HDZ je zadnjih osam godina pokazao da vodi lijevo liberalnu politiku. Pokazali su da imaju neprincipijelne koalicije sa SDSS-om, HNS-om, HSLS-om, podržali su Istanbulsku konvenciju kao i SDP. Nemaju oni više vremena prodavati biračima maglu da idu u desno”, ustvrdio je. “To je čista interesna skupina koju ideologija ne zanima, koja ide u Bruxelles po mišljenje i onda to mišljenje provodi ovdje“, dodao je.

Što se tiče Zorana Milanovića, njegov prvi premijerski mandat ostat će zapamćen po postavljanju ćiriličnih ploča u Vukovaru, prosvjedu hrvatskih branitelja u šatoru (ispred Ministarstva branitelja) i niz drugih stvari s koji se birači Hrvatskih suverenista ne mogu složiti, dodao je Pavliček.

Nasuprot dva bloka, Pavliček smatra da birači ovog puta imaju alternativu u koaliciji koju predvodi premijerski kandidat, Mostov Nikola Grmoja.

“Radi se osobi koja se iskazala u zadnjih nekoliko godina u borbi protiv korupcije, koja je rak rana hrvatskog društva. Upravo zbog te borbe ima niz prijetnji i prijava od tajkuna koji su se obogatili preko noći niz prijetnji, zbog čega zaslužuje biti na čelu nove hrvatske vlade”, izjavio je Pavliček.

JE LI U PRAVU? Samo dan nakon najave o raspuštanju Sabora, Pavliček održao upečatljiv govor: ‘Ako smatrate…’

Most i HS mogu razgovarati s onim tko će zastupati njihovu politiku

Što se tiče eventualnih poslijeizbornih koalicija, najavio je, Most i Hrvatski suverenisti mogu razgovarati s onim tko će zastupati njihovu politiku i politiku zaštite obitelji.

“S onim tko je u ovom trenutku voljan poslati vojsku na granice vezano za migrante, tko je u ovom trenutku voljan demografski obnoviti Hrvatsku, uvesti dječji doplatak za svu djecu, institut majke odgajateljice na razini cijele države za majke s troje ili više djece i tko je voljan istinski se boriti protiv korupcije, možemo sjesti i razgovarati. Mi od svojih politika nećemo odstupiti ni milimetra. Bolje bit časna oporba nego pod bilo koju cijenu ići u vlast”, naglasio je zastupnik Suverenista.

Dok se ne predaju izborne liste mjesta u koaliciji još uvijek ima za stranku Odlučnost i pravednost, na čijem je čelu zastupnica Karolina Vidović Krišto, rekao je Pavliček, dok od novoosnovane stranke Pravo i pravda, čiji je predsjednik europarlamentarac Mislav Kolakušić nisu dobili nikav službeni poziv.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.