HINA/ Nikša MILETIĆ

“Nema problema oko Pelješkog mosta, Lovrinović nije dovoljno upućen”

“Projekt Pelješkoga mosta ide dalje, komunikacija s Europskom komisijom je stalna, i EK je u lipnju 2017. odobrila da se u 75-postotnom iznosu financira izgradnja”, rekao je u utorak ministar prometa Oleg Butković na konferenciji za novinare. Butković je tako reagirao na jutrošnju konferenciju saborskog zastupnika stranke Promijenimo Hrvatsku Ivana Lovrinovića, koji je ustvrdio da je RH dobila ultimatum EK vezan uz financiranje izgradnje Pelješkoga mosta.

“Gospodin Lovrinović nije dovoljno upućen, pa EK odobrila 357 milijuna eura, ovih dana je donijeta odluka o izvođaču”, kazao je Butković dodajući da nema nikakvih zapreka jer Europska komisija ne bi potpisaka ugovor o sufinanciranju, prenosi N1.

Butković je podsjetio i na pismo, kojeg je 18. listopada prošle godine, Andrej Plenković uputio Jean-Claudeu Junckeru o pojedinostima projekta, o pripremi, provedbi projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom. “Premijer je pisao i Zvizdiću i podsjetio ih još jednom da RH ima pravo graditi most na svom terotoriju. Što se tiče granice s BiH, to je bilateralno pitanje dviju prijateljskih država i to nema nikakve veze s gradnjom Pelješkog mosta”, kaže Butković.

“Ne znam kojim to informacijama raspolaže Lovrinović, ovo su informacije kojima ja raspolažem”, zaključio je Butković.

Komentiraj