DOČEK SREBRNIH RUKOMETAŠA: Duvnjak: “Za ovakve dočeke se živi”

Na glavnom zagrebačkom trgu danas navijači dočekuju  srebrne rukometne reprezentativce. Nakon jučerašnjeg finala Europskog prvenstva, u kojem su izgubili od Španjolske 22:20, oko 1 sat iza ponoći rukometaši su sletjeli u Zagreb, a doček im je organiziran i u zračnoj luci.

Doček reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Hrvatski rukometni savez. Rukometašima će poslijepodne u 19 sati biti priređen i veliki doček u Mostaru.

Navijače na Trgu bana Jelačića zabavljaju Zaprešić Boysi, a procjenjuje se da se okupilo nekoliko tisuća ljudi.

Domagoj Duvnjak prvi je dao izjavu za RTL nakon silaska s autobusa. “Kad dođeš na Trg i vidiš ovako puno ljudi onda znaš što si napravio. Bili smo tužni, ali ovo je ludilo, Ponavljam da smo jako bili tužni, ali za ovo se živi, za ovakve dočeke. Zahvaljujem navijačima koji su nas bodrili i hvala im puno”, rekao je Duvnjak.

“Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Još nešto sam Vam htio reći. Da, dobili smo državu, ali imamo sve manje djece. Zato nam treba zajedništvo svaki dan. Da bismo opet išli u budućnost trebaju se poštivati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav”, kazao je izbornik Lino Červar.

“Ponosan sam na vas, bili ste veliki vjetar u leđa cijeli turnir, želim vam se zahvaliti. Bili smo tužni poslije poraza, ali kada ovo vidimo, stvarno smo presretni”, poručio je navijačima Igor Karačić, a govor je održao i kapetan Domagoj Duvnjak, koji je izabran za najboljeg igrača turnira.

“Ja nisam govornik kao Lino, ali ispričavam se što ste se morali nervirat. Ali dao Bog da se vi uvijek nervirate i živcirate, a da mi donesemo medalju doma. Od srca vam hvala u ime cijele ekipe. Nadamo se da ovo nije zadnji doček. Jučer smo malo proslavili medalju i imamo vjerojatno i novu himnu”, rekao je Duvnjak pa sa svojim suigračima otpjevao pjesmu posvećenu Željku Musi.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Komentiraj