Nekada popularni Firefox izgubio 46 milijuna korisnika, konkurencija je inovativnija

Screenshot YouTube

Internetski preglednik Firefox je u manje od tri godine izgubio približno 46 milijuna korisnika, otkriva ictbusiness.info.

Krajem 2018. godine, nekada popularna internetska tražilica je imala 244 milijuna aktivnih korisnika, a tijekom drugog kvartala ove godine bilo ih je ‘samo’ 198 milijuna. Brojka nije zabrinjavajuća, ali ovo je vrlo negativan trend za Mozillu.

Kompanija će sigurno pokušati zaustaviti ovakva kretanja, a u skorije vrijeme nastojati pokazati nove ‘adute’ konkurenciji.

Firefox je dalje inovativan, brz i originalan. Nedavno je predstavljen redizajn te bi u budućnosti trebao privući i nove korisnike. Internetski pretraživač je predstavljen 2002. i do 2008. godine je imao 30 posto udjela na tržištu.

Brzu popularnost Google Chromea pratilo je usklađivanje i optimiziranje internetskih stranica u brojnim svjetskim državama. Firefox se neprestano morao prilagođavati te su korisnici interneta počeli preuzimati nove pretraživače. Inovativnost, performanse i stabilnost su i dalje najtraženije značajke internetskih preglednika na tržištu.

Komentiraj