Neil Warnock je novi rekorder engleskog nogometa, kao trener vodio je 1.602 utakmice

Autor:

Middlesbrough v Norwich City Sky Bet Championship Middlesbrough Manager Neil Warnock during the Sky Bet Championship match at the Riverside Stadium, Middlesbrough PUBLICATIONxNOTxINxUKxCHN Copyright: xPaulxChestertonx FIL-14805-0090

Paul Chesterton

Trener Middlesbrougha Neil Warnock u utorak je postao rekorder engleskog nogometa po broju utakmica – protiv Lutona je 1.602 puta sjedio na klupi nekog od klubova i tako nadmašio dosadašnji rekord Darija Gradija koji je od 1976. do 1981. bio trener Sutton Uniteda, Wimbledona i Crystal Palacea, a od 1983. do 2011. s prekidima je vodio Crewe.

Neil Warnock je rođen 1. prosinca 1948. a igračka karijera trajala mu je do 30. godine kad se odlučio baviti trenerskim poslom. Dok je igrao nije bio na najvišem nivou – između ostalih bio je član Rotherhama, Hartlepoola, Scunthorpea i Barnsleya. Kao trener karijeru vodio je (samo) 14 klubova s kojima je ostvario ukupno osam promocija u viši rang – pa je tako i stekao status „specijalista za promocije“. Tih osam promocija u engleskom profesionalnom nogometu također je rekord.

Od ljeta 2020. Warnock je trener MIddlesbrougha, člana engleskog drugog ranga. „Iskreno, nisam znao da sam blizu ovog rekorda. Netko mi je prije dva tjedna rekao da mi fali još par utakmica do rekorda, pa sam se od tad potrudio sačuvati ovaj posao“, rekao je Warnock. „Uživao sam i uživam i dalje. Mislim da sam donio ljudima jako puno osmjeha na lice i to je razlog zašto trajem ovako dugo“.

Warnocka je 2011. BBC izabrao za sportsku osobu godine nakon nevjerojatnog pothvata sa Queens Park Rangersima. Preuzeo je QPR u lipnju 2010. dok je klub bio u zoni relegacije Championshipa. Nakon što je te sezone izbjegao ispadanje, QPR je pod njegovim vodstvom sljedeće sezone osvojio prvo mjesto i ušao u Premier ligu.

Zadnji veliki uspjeh Warnock je ostvario u sezoni 2017/18 kada je sa Sheffield Unitedom u Championshipu bio drugi i ušao u Premier ligu. Sa Sheffieldom ipak nije uspio sačuvati status premierligaša, a u studenom 2019. je napustio klub. Mislio je da mu je to zadnji posao, međutim u lipnju 2020. je nakon smjene Jonathana Woodgatea dobio poziv iz Middlesbrougha koji se osam kola prije kraja sezone nalazio u zoni ispadanja. Warnock je prihvatio poziv i u osam kola odveo Middlesbrough pet bodova iznad relegacijske zone. Privremeni posao postao je za Warnocka stalan, sljedeću sezonu klub je završio na desetom mjestu a trenutno su 14.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.