Ne prime li plaću, radnici Đure Đakovića prosvjedovat će na Badnjak

Predstavnici sindikata pozvali su predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da se uključi u pregovore oko isplate plaća za radnike Đure Đakovića. Istaknuli su da obećanja ministra gospodarstva Darka Horvata nisu ispunjena i da strahuju kako će Đuru Đakovića pogoditi ista sudbina kao i Uljanik.

Plaću za listopad još uvijek nisu dobili, a ona za studeni nije ni na vidiku. U slučaju nerješavanja problema, za Badnjak najavljuju prosvjed na Markovu trgu.

“Sve ono što država u ovom trenutku može, država i čini, podsjećam i napominjem cijelo vrijeme država je manjinski vlasnik, ali država će kao i u mnogim drugim slučajevima opet podmetnuti leđa i Đuro Đaković neće u stečaj”, poručio je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Zaposlenik Đure Đakovića Dejan Smaić kaže kako radnicima ništa nije spremno za Božić jer nisu primili dvije plaće.”Nismo primili plaću za 10 i 11. mjesec. Za razliku od svih građana RH mi se za Božić ne možemo pripremati jer nemamo s čim”.

Smaić ističe kako ima četveročlanu obitelj te da on ima sreću jer ima suprugu koja radi. Kod ostalih kolega, kaže, nije tako, jer uglavnom samo oni rade u obitelji.

Radnici su, kaže, spremni provesti Badnjak na Markovu trgu, jer jednostavno neće imati druge mogućnosti. Od ministra i premijera očekuju da im pomognu u isplati plaća. “Nadam se da shvaćaju da bi i naša djeca željela imati Božić kao i njihova djeca”, poručio je Smaić za Dnevnik.hr.

Komentiraj