ARSENOVA PRIČA: Ne daj se Ines, ne daj se godinama moja Ines…

Dana 21. srpnja 1974. objavljen je album “Ne daj se Ines” na kojem je apsolutni hit istoimena naslovna pjesma Arsena Dedića. Nekoliko godina prije svoje smrti Arsen nam je otkrio nešto više o Ines.

Bili su u ljubavnoj romansi i Ines je u umjetničkom smislu utjecala na njega. Rastali su se, a dio tog zajedničkog života je opisan u ovoj sjajnoj pjesmi. Ines se kasnije preselila u Milano gdje se udala za jednog Talijana. Arsen je tada i dodao da je danas udovica, i dalje živi u Milanu i nema djece.

“Bavila se plastičnim umjetnostima. Nikad me nije niti na trenutak napustila. Napravila mi je jednu brončanu bistu, pet poštara ju je nosilo koliko je to bilo teško. Gotovo svake godine dođe, uzme sobu u hotelu ‘Esplanade’ i provede u Zagrebu tri, četiri dana, da mi bude blizu i da se vidimo. Kaže da ju je moja pjesma obilježila za cijeli život. Zvao me i Rade Šerbedžija i pitao mogu li s njim nastupiti jer će, naravno, izvoditi i ‘Ines’. Ona me, dakle, još uvijek ne napušta u emocionalnom smislu, a s njom sam raskinuo prije 51 godinu“, rekao je tada Arsen.

Komentiraj