NBA zvijezda Steph Curry postao je filmski producent i potpisao ugovor s Netflixom

Prije četiri godine NBA zvijezda Stephen Curry, košarkaš Golden State Warriorsa, pokrenuo je kompaniju Unanimous Media koja bi producirala televitijske, filmske i digitalne sadržaje u kojima bi se ponajviše bavila obiteljskim i sportskim pričama. Vrlo brzo potpisali su ugovor o suradnji s kompanijom Sony Pictures  s nadom da bi se suradnja mogla proširiti  i na industriju računalnih igara i još neke projekte. Dapače, Sony Pictures dao im je svoje poslovne prostore kako bi se njegova kompanija uselila u njih.

Nakon toga, kompanija je ušla u svijet podcasta te su potpisali ugovor s kompanijom Audible čiji je vlasnik kompanija Amazon. Prva dva projekta bili su dokumentarni serijal „The Greatest Sports Story Never Told“, gdje svaka epoizoda traje 30 minuta, te petominutna serija intervjua pod nazivom „Fifteen Minutes from Home“.

Sada su Curry i njegova kompanija napravili još jedan korak potpisavši ugovor s Netflixom, najvećim svjetskim streaming servisom.  Prvi projekt koji će Unanimous Media producirati za Netflix biti će obiteljski film pod nazivom „Black Brother, Black Brother” a radnja opisuje svijet mačevanja. Film je temeljen na knjizi koji je napisala Jewell Parker Rhodes. Knjiga i film bave se 12-godišnjim tamnoputim dječakom Donteom koji želi biti popularan kao i njegov brat Try čija je boja kože nešto svjetlija. Nakon što ga u školi  maltretira kapetan školske ekipe u mačevanju, Donte počinje trenirati mačevanje u čemu mu pomaže nekadašnji olimpijac Arden Jones. Kako su u službenom priopćenju naveli Curry i njegov partner Eric Payton, ova sportska priča bavi se problemom predrasuda, školskog nasilništva i boje kože.

Komentiraj