NBA U zadnjih 17 godina finala nisu imala tako lošu gledanost kao prva utakmica Bostona i Dallasa

Autor:

AP Photo/Charles Krupa

Boston je u noći s četvrtka na petak u prvoj utakmici finala NBA doigravanja s 107-89 a tu je utakmicu u Sjedinjenim državama na ABC-u gledalo prosječno 10.99 milijuna gledatelja, što je, izuzmemo li dvije „COVID sezone“ najmanja gledanost još od relativno davne 2007. godine!

U odnosu na prošlogodišnju prvu utakmicu finala između Denvera i Miamija gledanost je sada pala za pet posto, te osam posto u odnosu na 2022. godinu kada su se u finalu sučelili Boston i Golden State.

Obzirom na veliku navijačku bazu koju imaju Boston Celticsi i zvjezdani status Luke Dončića, za Amerikance su ove brojke iznenađujuće, a kao glavni razlog za pad gledanosti većina navodi činjenicu da je utakmica u relativno ranoj fazi bila riješena, što je motiviralo mnoge gledatelja da se maknu od ekrana ili jednostavno prebace na neki drugi kanal. U prilog toj teoriji ide podatak da je nakon 15 minuta utakmice gledanost bila na razini 12.11 milijuna, da bi prema kraju utakmice polako padala.

Druga utakmica finala, opet u Bostonu, igra se u nedjelju kasno navečer a svi NBA fanovi se nadaju puno većoj neizvjesnosti, ne samo tijekom nedjeljne utakmice nego i kroz cijelu seriju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.