Navijači upali na Old Trafford: Odgođen derbi između Manchester Uniteda i Liverpoola

Najveći derbi engleskog nogometa, sudar Manchester Uniteda i Liverpoola je odgođen nakon što su navijači Uniteda provalili na travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba, te se sukobili s policijom ispred stadiona.

Nekoliko sati prije početka najvećeg engleskog nogometnog derbija navijači Uniteda su provalili na travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba.

Stotine navijača “Crvenih vragova” uspjelo se probiti na travnjak Old Trafforda, a navijači su prosvjedovali protiv američkih vlasnika Uniteda, obitelji Glazer, zbog sudjelovanja u projektu Superlige.

Druga skupina navijača se okupila ispred Old Trafforda, dok je treća skupina pokušala blokirati hotel Lowry u kojem su smješteni igrači Uniteda. U jednom trenutku došlo je i do sukoba između navijača i policije.

Utakmica je trebala početi u 17.30 sati, no obje momčadi zadržane u hotelu, a do stadiona se nije probio niti sudac Michael Oliver.

Čelnici ManU-a sazvali su hitan sastanak kako bi se utvrdili je li prekršen neki protokol Covid-19 nakon invazije navijača na stadion.

Policija je oko 17 sati uspjela očistiti travnjak i okolicu stadiona Old Trafford, međutim ipak je zaključeno da se utakmica danas ne može odigrati.

United je bio jedan od šest premierligaških klubova koji su bili među osnivačima Superlige, a svi su se povukli 48 sati kasnije nakon ljute reakcije šire nogometne zajednice.

Joel Glazer ispričao se pristašama, međutim dio Unitedovih navijača na prosvjedu je nosio transparente s natpisom “isprika nije prihvaćena”.

Komentiraj