Navijači Rome u zračnoj luci napali suca finala Europa lige Anthonyja Taylora, jedan uhićen

Dio navijača Rome, vjerojano većina, i dan nakon poraza njihovog kluba od Seville u finalu Europa lige vidi glavnog suca utakmice Anthonyja Taylora kao glavnog krivca što njihov klub nije osvojio drugo najprestižnije europsko nogometno natjecanje.

Sudac Taylor imao je težak zadatak voditi 120 minuta utakmice na Puskas Areni u Budimpešti, kada igraju Španjolci i Talijani uvijek se mogu očekivati tenzije, pa ako je još na jednoj od strana Jose Mourinho a u igri je europski trofej – svi preduvjeti za probleme su tu. Dodatno, netko iz UEFA-inog protokola je očito napravio grešku kad se dogodila situacija da se Anthony Taylor dan nakon takve utakmice nađe u zračnoj luci zajedno sa gomilom talijanskih navijača.

Sve je zapravo započeo Jose Mourinho koji je ubrzo nakon što je utakmica završila na parkingu stadiona izvrijeđao Anthonyja Taylora, što naravno nije ostalo nezabilježeno pa je ubrzo objavljeno na društvenim mrežama. Takva već uzavrela atmosfera eksplodirala je kada su navijači Rome u zračnoj luci vidjeli Tylora.

Krenule su uvrede, zatim naguravanje a na kraju je u smjeru suca doletjela i jedna stolica. Taylor je, sudeći prema snimkama, iz svega izašao netaknut, osim što je vjerojatno proživio određeni šok hodajući kroz masu ne baš prijateljski nastrojenih talijanskih navijača. TV postaja Sportitalia javila je kako je uhićen jedan navijač, navodno onaj koji je bacio stolicu na Taylora.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner