Nasuprot glasinama, Marvel objavio da nikada neće oživjeti Iron Mana

Autor:

Walt Disney

Robert Downey Jr. nekoć je bio najpoznatiji po svojoj burnoj prošlosti, prije nego što je oživio jednog od najupečatljivijih superheroja u povijesti, Iron Mana odnosno Tonyja Starka. Na veliku nesreću obožavatelja diljem svijeta, lik je ubijen u filmu “Osvetnici: Završna igra”, a predsjednik studija Marvel Kevin Feige sada je rekao da se neće vratiti. “Svi smo jako naporno radili mnogo godina da dođemo do toga, i nikada to ne bismo htjeli magično poništiti na bilo koji način”, objasnio je Feige.

Intervju s Feigeom objavljen je u trenutku kada su se proširile glasine da bi se originalni Osvetnici mogli vratiti u budućem projektu studija Marvel. Chris Evans rekao je vijest koje ukazuje na to da Marvel želi vratiti originalnih šest Osvetnika nije ono o čemu on nešto zna. “Znate, i ja uvijek vidim te vijesti koje su i za mene novost”, rekao je Evans. “Mislim da svakih nekoliko mjeseci netko kaže da će dobiti Downeya, Hemswortha i Scarlet Johansson i svi se vraćaju!”

Čini se da je i Feigeovo raspoloženje dijeli i Downey. Koredatelj Joe Russo već je opisao kako je izgledao završetak snimanja filma i oproštaj od Downeya. “U suzama smo se oprostili zadnjeg dana snimanja. Svi su emocionalno krenuli dalje. Obećali smo mu da će to biti zadnji put da smo ga natjerali da snima scene“. Na kraju, dodao je koredatelj Anthony Russo, glumac je morao doći snimiti još jednu rečenicu. „To mu je bilo teško. Kad se vratio, snimali smo na pozornici točno nasuprot mjesta gdje je bio na audiciji za Tonyja Starka. Dakle, njegova posljednja rečenica u ulozi Tonyja Starka snimljena je doslovno nekoliko stotina metara od njegove izvorne audicije na kojoj je dobio ulogu.”

U godinama koje su uslijedile nakon “Završne igre”, glumac je odbijao ulogu za ulogom. To je trajalo tri godine dok se nije ukazala prilika da glumi u filmu “Oppenheimer”. Redatelj Christopher Nolan rekao je o Downeyju: “Znao sam da je sposoban za potpuni naturalizam, da potpuno skine nešto od tog šarma, nešto od te osobe i izgubi se u stvarnom liku.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.