Marko Lukunic/PIXSELL

NASTAVLJENO SUĐENJE Tomaševićeva sestra: "Sve je izmislila"

Na općinskom sudu u Slavonskom Brodu u utorak je nastavljeno suđenje županu Požeško-slavonske županije Alojzu Tomaševiću.
Terete ga za dvije godine obiteljskog nasilja i ozljeđivanje supruge 2017.godine, a nakon što ga je supruga Mara optužila za sve to i javno, Tomašević je izbačen iz HDZ-a. Ali, s funkcije župana nije odstupio.
Danas je svjedočila Manda Kvaternik, sestra Alojza Tomaševića, koja nije iskoristila blagodat nesvjedočenja. “Sve je izmislila i slagala je”, kaže Manda Kvaternik, misleći na Maru Tomašević. Sud je je upozorio da ona mora iznositi samo činjenice, a ne donositi zaključke, da je to posao Suda.
“Ne mogu reći da sam ju vidjela plavu i izudaranu. Ja nisam vidjela, ali da je mene provocirala, jest i njemu je svašta govorila. Zašto me nije zvala ako je bila izudarana”, rekla je Kvaternik. Također, rekla je da je Mara Tomšević, prijetila i njoj i bratu u njenom dvorištu, da ga je prozivala zbog ljubavnice te da je rekla “da će mu oči iskopati”. Kvaternik tvrdi da je Mara Tomašević spominjala i pištolj te da je sve to bilo dva tjedna prije izbora za drugi mandat njenog brata.
Dodala je i da joj se Mara Tomašević nikada nije obratila za pomoć, te da nije primijetila da njezin brat i njegova supruga imaju problema. Mara Tomašević kazala je kako Manda Kvaternik ne govori istinu. Pitala ju je je li došla u dvoriste kako bi razgovarali o problemima, a Manda Kvaternik je rekla da nije. Pitala ju je i koliko je puta dolazila k njima miriti ih, na što je Manda Kvaternik je rekla da nije nikad.
Mara Tomašević ponovila je da to nije istina te pitala Mandu Kvaternik vjeruje li u Boga. Sud je to zabranio, kao što je intervenirao i nekoliko puta ranije, kada je i svjedokinja iznosila svoja mišljenja.

Komentiraj