Nastavljena potraga za 23-godišnjakom na Perućkom jezeru, jučer pronađeni automobil i odjeća

U utorak se nastavila potraga za nestalim 23-godišnjim Dominikom Branimirom Bilobrkom iz Obrovca Sinjskog koji je nestao u ponedjeljak. Potraga je sinoć trajala gotovo do ponoći, a danas je počela već u sedam ujutro.

Na terenu su ronioci, a danas će dronovima biti pretraženo Perućko jezero.

Nestali mladić je 23-godišnji Dominik Branimir Bilobrk iz Obrovca Sinjskog, koji se u ponedjeljak udaljio iz obiteljske kuće. Mladić je visok 189 centimetara, jače razvijen, kestenjaste kose, ovalnog lica i zelenih očiju. U trenutku nestanka bio je odjeven u kratke maskirne hlače te crnu majicu kratkih rukava, dok je na nogama imao crne tenisice. S adrese stanovanja udaljio se u nepoznatom pravcu, a odvezao se vozilom marke Fiat, registarske oznake ST 2655 I.

“U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi, molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]”, objavila je policija.

Spasioce HGSS-a o nestanku mladića obavijestila je policija, nakon čega je organizirana potraga, koju su tijekom jutra odrađivali na planinarskim stazama, a tijekom ranog popodneva su se koncentrirali na samo Perućko jezero. Kako se doznaje, spasioci su pronašli mladićev automobil, i to u mjestu Borkovići.

“Na terenu su bila naša plovila, dronovi, potražni psi i helikopteri HRZ-a. Opsežna je potraga, velik je broj ljudi na terenu, a sada radimo na tome da uključimo i ronioce. Sada smo se povukli s planinarskih staza i s razlogom smo se bazirali na Perućko jezero”, kazao je Gavrić za Hinu.

Kod Perućkog jezera nestao mladić, traži ga HGSS

Voditelj potrage Ante Jukić u ponedjeljak je otkrio da je pronađen automobil i odjeća mladića, uz sami rub jezera. “Nemamo indicija da bi moglo upućivati na nešto loše. Momak je bio sportaš, bavio se planinarstvom”, pojasnio je Jukić.

Tražitelji pronašli odjeću nestalog mladića: “Nema indicija koje bi upućivale na nešto loše”

Komentiraj