NASLJEDNIK LUKŠE JAKOBUŠIĆA Ivan Bilić postaje predsjednik Hajduka?

Autor:

04.08.2011., Poljud, Split - Druga utakmica 3. pretkola Europske lige, Hajduk - Stoke City. Navijaci. rPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj / Pixsell

Ivan Bilić bi trebao nasljediti Lukšu Jakobušića na mjestu čelnog čovjeka Hajduka, neslužbeno doznaje Dalmatinski portal

U prilog tome govori činjenica da je Bilić do 19. travnja ove godine bio predsjednik uprave Presoflex gradnje iz Požege. Građevinskom poduzeću se priključio u svibnju 2023. godine na poziciji direktora, a od konca siječnja ove godine je bio predsjednik uprave. Tvrtka je osnovana 2005. godine, a u 2022. godini je imala prihode od 26,5 milijuna eura.

Bilić je uz to aktivan kao direktor i u tvrtkama JUMPIN d.o.o. gdje su mu partneri Igor Čerenšek i Leo Siniša Radošić te Eonea savjetovanje d.o.o.. Upravo je na službenim stranicama potonjeg poduzeća navedena njegova biografija u kojoj se navodi:

“Ivan je tijekom srednje škole odlučio studirati u Sjedinjenim Državama i birajući između biologije i ekonomije, odlučio se za ekonomiju ponajviše zbog toga što je fakultet bio smješten u Atlanti, mjestu idućih Olimpijskih igara. Simbolike radi, zbog te ljubavi prema sportu odlučio se za ekonomiju. Nakon studija se vratio u Hrvatsku, zaposlio u velikoj svjetskoj revizorskoj firmi i od posla više nije imao vremena ni za sport, ni za privatni život.

Radio je u EY-u na mjestima od asistenta u reviziji do mjesta voditelja odjela transakcija u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Zatim je bio direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci i na kraju direktor u reviziji u Mazars Cinotti Audit-u.

Na svim svojim radnim mjestima je radio s hrpom kvalitetnih i nekolicinom manje kvalitetnih ljudi koji su ga tjerali na konstantni razvoj i stručni rast. Stjecao je iskustva u reviziji, računovodstvenim standardima, transakcijama (dubinskim pregledima i valuacijama), forenzici, kontrolingu i u upravljanju društvima i timovima ljudi.

Uz završen studij na Georgia State University u Atlanti, Ivan je položio ispite pri međunarodnom Udruženju ovlaštenih račnovođa (ACCA – The Association of Chartered Certified Accountants), a u siječnju 2022. godine završio je program osposobljavanja za Voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova na Otvorenom učilištu Algebra. Bio je i sam član edukacijskih timova za interne edukacije u EY-u i Mazarsu na lokalnoj i globalnoj razini, te je predavač na Hrvatskom institutu za financije.

Dulje vrijeme je razmišljao o pokretanju vlastite firme za poslovno savjetovanje, te je skupa sa svojom bivšom kolegicom i sadašnjom šogoricom Ivanom često razgovarao o dvojnom osamostaljivanju. Iz ideje su zajedno pokrenuli Eoneu – malu firmu za veliki savjet.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.