“Narod odlučuje ne govori u ime naroda, već u svoje ime”

Nacional

Potpredsjednik Sabora i predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin u četvrtak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao aktualne događaje u Hrvatskoj.

Upitan o inicijativi Narod odlučuje, koja će danas objaviti koliko su potpisao prikupili za referendum o promjeni izbornog sustava. “Kada ta inicijativa ‘Narod odlučuje’ kaže da govori u ime naroda, ne govore oni u ime naroda, govore u svoje ime. Htio bih vidjeti tko je dao donacije i uplatnice donacija, razgovarati s onima koji su prikupljali potpise jesu li bili plaćeni. Oni govore u ime svojih političkih akcija, a ne u ime naroda”, kazao je Radin.

Radin je potpisao SDP-ov prijedlog ustavnih promjena, a kaže da bi takvu inicijativu potpisao i da je došla od Zlatka Hasnbegovišća. “Ove promjene koje predlaže ova inicijativa manjine će pretvoriti u parazite koji će samo sjediti tamo i primati plaću. Nikad na to ne bih pristao, to je ponižavajuće. … Neka pitanja moraju biti zabranjena jer su protiv čovjeka”, kaže.

Dodao je da želi živjeti u zemlji u kojoj se predsjednica Republike, predsjednik Vlade i predsjednik Sabora slažu za dobrobit naroda.

Komentiraj