Nakon što je spasio 'Rapsodiju', Dexter Fletcher povezuje sjećanja Eltona Johna

Autor:

Sjećanja Eltona Johna iz njegove pet desetljeća duge karijere nisu uvijek savršena, ali su u svakom slučaju njegova, a svijet će ih uskoro vidjeti u obliku igranog filma redatelja Dextera Fletchera.
Nakon što je u posljednji trenutak spasio film “Bohemian Rhapsody”, koji je osvojio četiri Oscara i dva Zlatna globusa, britanski redatelj nastavlja s pričom o još jednog glazbenoj legendi.
Film o Eltonu Johnu zvat će se “Rocketman”.
Fletcher je stigao na set filma o grupi Queen i Freddieju Mercuryju krajem 2017., dva tjedna prije kraja snimanja, nakon što je originalni redatelj Bryan Singer dobio otkaz zbog optužbi o seksualnom zlostavljanju.
Fletcher ondje nije stigao iz vedra neba. Njemu je bio ponuđen redateljski posao filma o Mercuryju još 2013., ali se nakon godine dana priprema razišao s producentima zbog “kreativnih razlika”.
“Tada sam napravio što sam morao i okrenuo se ‘Rocketmanu’, to je zapravo bio moj fokus zadnjih godina”, kazao je AFP-u.
“To je najbolja glazba 70-ih i 80 godina prošlog stoljeća”, rekao je, ne krijući da voli Johnovu glazbu.
“Kad privučete ljude u kino i oni ondje čuju svima im poznatu odličnu pjesmu, to ujedinjuje”.
U “Rocketmanu” te sjajne pjesme reinterpretira velški glumac Taron Egerton (Kingsman: Zlatni krug) koji se u filmu prvi put pojavljuje kao mladi Reginald Kenneth Dwight, što je rodno ime Eltona Johna.
U postavi su i Jamie Bell (Billy Elliot) koji glumi dugogodišnjeg Johnova suradnika Bernieja Taupina, Richard Madden (Igre prijestolja) koji portetira ljubavnika i menadžera Johna Reida i Bryce Dallas Howard (Jurski svijet) kao Eltonova majka.
Film, koji prati život Eltona Johna od dječačkih dana do slave, u distribuciju će 31. svibnja, a prošli je tjedan predstavljen na CinemaConu u Las Vegasu.
Fletcher tvrdi da film nije “službena biografija” nego zbirka Johnovih sjećanja.
Peterostruki osvajač Grammyja koji je u karijeri prodao 300 milijuna ploča jedan je od izvršnih producenata filma. Kao i njegov suprug David Furnish.
“Mi smo u Eltonovim sjećanjima na vlastiti život. A sjećanja su krkha.. stvari se mogu pobrkati, izazvati zabunu”, rekao je Fletcher.
“Nismo sputani činjenicama, imamo slobodu zamišljati, što je važno za film. To nam je omogućio Elton kao pripovjedač”.
U filmu “Bohemian Rhapsody” izbjegnuto je pitanje seksualnosti Freddieja Mercuryja i zbog toga je bilo kritika.
“Rocketman” neće izbjegavati Johnovu homoseksualnost. On je to javno priznao još 1988.
“Elton je homoseksualac i to svi znamo. Njegova prva ljubav je važan trenutak i u njegovu životu i u našem filmu”, rekao je Fletcher.
Redatelj biranim riječima govori o Eltonu Johnu. “Ispričao nam je svoja sjećanja, svoje ideje, ali bio je vrlo plemenit i dao nam je slobodu. Znao je da moramo napraviti svoju priču”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.