Nakon ruskih napada veliki dijelovi istočne Ukrajine ostali bez struje

Autor:

epa10170664 Ukrainian rescuers clear debris after a rocket hit a residential building in Kharkiv, Ukraine, 08 September 2022 amid Russia's military invasion. Kharkiv and surrounding areas have been the target of heavy shelling since February 2022, when Russian troops entered Ukraine starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/SERGEY KOZLOV

EPA/SERGEY KOZLOV

Velikim dijelovi istočne Ukrajine ostali su bez struje u nedjelju navečer, izjavili su ukrajinski dužnosnici.

Dužnosnici sjeveroistočne regije Harkiv i regija Doneck i Sumi na istoku zemlje, prenijeli su informaciju o nestanku električne energije na društvenim mrežama.

Novinari agencije France presse javili su da nema struje ni u Kramatorsku, gradu također na istoku Ukrajine.

Guverner regije Harkiv rekao je da je nestalo struje i vode u nedjelju na nekim područjima kad je u ruskim napadima pogođena infrastruktura.

“(Ruski) okupatori pogodili su ključnu infrastrukturu u gradu i regiji Harkiv”, napisao je Oleg Sinehubov na Telegramu.

“U nekoliko naseljenih središta nema opskrbe električnom energijom ili vodom. Požari su izbili na mjestima gdje su se dogodili ovi napadi…”.

Ruske snage također su pogodile energetsku infrastrukturu u središnjoj ukrajinskoj regiji Dniepropetrovsk, prekinuvši opskrbu strujom nekoliko gradova, rekao je guverner te regije.

“Neki gradovi i naselja su bez struje. Rusi su pogodili energetsku infrastrukturu. Ne mogu se pomiriti s porazima na bojnom polju”, napisao je Valentin Rezničenko na Telegramu.

“Snaći ćemo se. Sve službe rade. Sve ćemo vratiti što je brže moguće.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.