Nakon “Pirata s Kariba” dolaze piratkinje s Margot Robbie u glavnoj ulozi

Poznato je da je filmska franšiza „Pirati s Kariba“ jedna od naunosnijih u Hollywoodu, prvih pet filmova zaradilo je više od 4,5 milijardi dolara. Međutim, posljednji film koji je snimljen, „Pirati s Kariba: Salazarova osveta“ iz 2017. godine zaradio je 795 milijuna dolara što ga čini drugim financijski najslabijim iz franšize. Zato su u kompaniji Walt Disney zaključili da je vrijeme za promjene i odlučili snimiti žensku verziju filma koja se zove „Piratkinje s Kariba“ a glavnu će ulogu imati Margot Robbie.

Iako je trenutno nepoznata radnja filma, poznato je da se neće raditi o nastavku odnosno šestom dijelu franšize već će se raditi o potpuno novoj priči s novim likovima. Scenarij za film piše Christina Hodson, ista ona koja je napisala scenarij za film Birds of Prey“ u kojem je Margot Robbie imala glavnu ulogu. Hodson je tražena scenaristica, nakon što je napisala scenarij za film „Bumblebee“ njezin slijedeći projekt je „The Flash“, film u kojem će se Michael Keaton ponovo pojaviti u ulozi Batmana.

S druge strane, već je objavljeno i da će se snimati šesti nastavak „Pirata s Kariba“ za koji će scenarij pisati jedan stari scenarist Ted Elliott i jedan novi, a to je Craig Mazin, poznat i kao autor serije „Chernobyl“. Još 2018. kompanija Walt Disney angažirala je scenariste Rhetta Reesea i Paula Wernicka, poznate kao autore filma „Deadpool“, da napišu scenarij za šesti dio „Pirata s Kariba“. Stvari su očigledno otišle u krivom smjeru te su oni napustili projekt početkom 2019. da bi krajem iste godine bili angažirani Elliott i Mazin. U ovom trenutku potpuna je nepoznanica hoće li se Johnny Depp kao Jack Sparrow ponovo pojaviti i u šestom dijelu.

Komentiraj