Nakon maratonskog sastanka HDZ posložio liste, predaja sutra

Nakon maratonskog sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojima su usvojene izborne liste predsjednik stranke Andrej Plenković kazao je kako su Božidar Kalmeta, Stevo Culej i Miro kovač na izbornim listama zbog uključivosti, kako bi pokazali da u HDZ-u vlada demokracija na djelu.

Izborne liste predaju sutra

“Liste ćemo predati sutra, a one su utvrđene konsenzusom oba tijela, Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Veselimo se izbornoj utakmici i vjerujemo da ćemo na temelju našeg programa, koji ima pet točaka, poslati poruku o svemu onome što je ispred nas”, kazao je Plenković.

“Njime ćemo dati priliku da na temelju jasne vizije budućnosti, izbornoga programa i onoga što je iza nas građani biraju na izborima radna mjesta i brz ekonomski oporavak”, dodao je Andrej Plenković nakon sastanka.

Na listama su i Plenkovićevi kritičari Culej, Kovač i Kalmeta

“Htjeli smo pokazati uključivost i da bez obzira na unutarstranačke izbore ovi izbori trebaju značiti sinergiju, posebno u tijeku kampanje. S ovakvim potezima šaljemo poruku našim biračima da je to dobro i za unutarstranačku demokraciju i za Hrvatsku”, rekao je Plenković i dodao kako su njih troje na 14. mjestu u svojim županijama.

 Na izjavu Miroslava Škore da mu ne bi bilo prihvatljivo da ponovno on bude premijer, Plenković kaže da je to ucjena i da na to neće pristajati.

“Već smo imali situaciju u kojoj je manji partner uvjetovao većeg. Naša je pozicija jasna, naš su saveznik hrvatski građani. Sto posto je sigurno da HDZ nikakve ucjene neće prihvatiti. To je uzaludno, to već sada mogu reći”, kazao je Plenković.

Zašto je tako dugo trajao sastanak?

“To je 154 judi, to je proces koji treba obaviti. Važno je da svi koji su tu budu i osobno kontaktirani, kako bi prihvatili. Dobili smo potporu svih županijskih organizacija, i svi su to prihvatili, i oni koji su na listama i oni koji nisu”, rekao je Plenković.

Komentiraj