Najnovije ankete: Zbog zabave tijekom ‘lockdowna’ Johnsonovi konzervativci gube vodstvo

Autor:

09.11.2016., Zagreb -  Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier sastao se s ministrom vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Borisom Johnsonom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Konzervativna stranka britanskog premijera Borisa Johnsona izgubila je vodstvo u anketama u odnosu na oporbenu Laburističku stranku nakon što je otkriće o navodnoj zabavi tijekom ‘lockdowna” izazvalo negodovanje zbog licemjerja.

Anketa YouGova za novine The Times pokazala je da su konzervativci izgubili vodstvo, izgubivši 3 postotna boda od 2. prosinca tako da sada imaju 33 posto glasova, dok su laburisti porasli za 4 postotna boda na 37 posto.

Johnson je osvojio 365 od 650 mjesta na prijevremenim izborima 2019. godine, najveću većinu Konzervativne stranke od pobjede Margaret Thatcher 1987.

Johnson je nametnuo ograničenja Engleskoj u srijedu, samo nekoliko sati nakon što se ispričao zbog video snimke koja prikazuje osoblje koje se smije zbog zabave u Downing Streetu tijekom lockdowna za Božić 2020. zbog covida-19 kada su takve proslave bile zabranjene.

Tri četvrtine ljudi vjeruje da je održana Božićna zabava na kojoj su prekršena pravila o koronavirusu, a 68 posto ispitanih vjeruje da Johnson nije govorio istinu kada je to zanijekao, piše The Times.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.