‘Najboje od Hvara’: Najavljen prvi B2B susret hvarskih vinara u Splitu

U splitskom hotelu Cornaro u petak, 3. prosinaca, održat će se prvo B2B predstavljanje i kušanje hvarskih vina za predstavnike HORECA sektora po nazivom ‘Najboje od Hvara 2021’. Susret organiziraju udruga Hvarski vinari u suradnji s TZ općine Jelsa i TZ Splitsko-dalmatinske županije.

‘Najboje od Hvara 2021.’ prvo je poslovno događanje vinara otoka Hvara ususret blagdanima i novoj sezoni 2022.

Na prezentaciji će svoja mlada vina i nove berbe ‘en primeur’ po kategorijama ocjenjivanja 3. Jelsa Summer Wine Tastinga predstaviti osobno hvarski vinari, a na posebnom će izlagačkom mjestu biti pobjednička vina ovogodišnjeg ocjenjivanja u organizaciji renomiranog projekta Vinske zvijezde.

TZ Jelsa

Ocjenjivanje se održalo tijekom Fešte vina potkraj kolovoza, a na njemu su sudjelovali članovi udruge Hvarski vinari s vinima u tri kategorije – bogdanuša, ostala bijela vina i plavac mali. Na taj način organizatori, udruga Hvarski vinari i TZ općine Jelsa, promiču visoku kvalitetu i važnost izvornih sorti Hvara.

Uz Feštu vina, TZ općine Jelsa početkom ljetne sezone organizira Wine&Olive&Heritage festival koji objedinjuje sve proizvođače našega najsunčanijeg otoka, sa stručno vođenim posjetama vinarijama, uljarama i OPG-ovima te prigodnim večernjim programom, ističući time sve mediteranske vrijednosti otoka Hvara, poznatoga bisera Dalmacije.

Komentiraj