Nacionalni stožer: “Danas moramo ponoviti da su idući tjedni pred nama ključni”

Nacionalni stožer civilne zaštite od 11 sati održava konferenciju za medije o situaciji s koronavirusom.

Na početku su iznesene najnovije brojke.

U Hrvatskoj zabilježeno 962 nova slučaja zareze, preminule četiri osobe

 

“Danas imamo 962 nova slučaja. Prije tjedan dana imali smo 747 slučaja. Tjedan prije 688. Brojke od ovog tjedna su za 25 posto veće nego prošli tjedan”, rekao je Capak. Po 14-dnevnoj incidenciji smo na 7. mjestu, dodao je Capak.

O sprovodu Bandića

“Inspekcije Civilne zaštite su samostalne u radu i procjeni u onome što poduzimaju. Što se tiče sprovoda Tuđmana, o tome je govorio Beroš koji je bio nazočan. Nema potrebe da se sve ponavlja. Tu je bilo, koliko sam razumio, prilično jasno da su se svi pridržavali mjera”, rekao je Božinović.

Je li policija činila sve na Bandićevom sprovodu?

“Policija je radila svoj posao kao što ga radi svaki dan. Ovo je treći sprovod gdje su službe reagirale i izdale rješenje. Prva dva slučaja su se odnosila na nenošenje maski. Ovdje i Civilna zaštita u prekršajnom nalogu navodi sve što su uočili kao nedostatak. Sad je na drugima da to procjene. Nitko nije niti davao niti poticao restriktivno ponašanje kad su u pitanju sprovodi naših sugrađana”, kaže Božinović.

“Nije bilo ni rastjerivanja mladih ispred HNK. Mladi se nisu okupili jer je bilo hladno i padala je kiša. Policija je naučila da ju se želi predstaviti represivnijom nego što ona je”, tvrdi Božinović.

Komentiraj