NACIONAL OTKRIVA Pomno skrivana velika drama u HDZ-u, vrh desnog krila stranke već je koristi za žestoki pritisak na Plenkovića

Autor:

Dubravka Petric/PIXSELL, Nacional

Dramatičan raskol već u ovoj fazi ima naglašenu osobnu razinu jer je Plenković do početka tjedna iz bilo kakvih operativnih razgovora o budućoj vladi izostavio tehničkog ministra obrane, koji je od njega osvojio znatno više preferencijalnih glasova. Iz DP-a za početak pregovora najavljuju: ‘Morat ćemo svakako vidjeti što su značile one izjave Andreja Plenkovića oko DP-a sa snimke objavljene u Nacionalu’

Zbog neizvjesnosti uslijed tek relativne izborne pobjede, već i prije početka bilo kakvih ozbiljnih pregovora o mogućem sastavu nove izvršne vlasti, u prvim danima nakon prošlotjednih parlamentarnih izbora, koncem proteklog tjedna započeo se rasplamsavati i produbljivati ozbiljan razdor unutar HDZ-a.

HDZ započinje dramatično razdirati frustracija i ljutnja desnog krila stranke zbog toga što se žestoko protive onome što su sve do početka tekućeg tjedna bili u situaciji neposredno unutar stranke čuti – da tehnički premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pokušava sastaviti parlamentarnu većinu bez Domovinskog pokreta. Izjavio je to za Nacional visoki politički izvor blizak desnoj struji HDZ-a, koji decidirano tvrdi da je Plenković time izazvao žestoku ljutnju i bijes u tom krilu stranke, čiji protagonisti smatraju da Plenković na taj način previše riskira. Štoviše, lideri desne stranačke struje smatraju da Plenković time pokušava izigrati pretežitu volju birača koja je jasno HDZ-u ucrtala smjer kojim bi trebao ići – a to je, kako oni vide, otvaranje HDZ-a prema desnici, a ne prema centru….

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Josip Smrekovac

prije 4 tjedna

Čestitam! Vi iz Nacionala ćete raskoliti HDZ i dovesti Zokija da napravi pravednu hrvatsku vladu! Takve stručnjake hrvatski narod mora poštivati i cijeniti kao druga Titu, uz pozdrav: "I poslije Nacionala, Nacional!"