NACIONAL.HR NA FEŠTI ZAMETA Trg riječkih olimpijaca slavi: Zamet se vratio gdje mu je i mjesto, među najbolje

Autor:

photo: RK Zamet

photo: RK Zamet

‘Svaka čast upravi, igračima i trenerima. Sad im za Premijer ligu treba dodatni zamah’ govorio je veliki Alvaro Načinović dok su na terenu ‘spiritus movens’ Ivica Lukanović i predsjednik Željko Jovanović slavili prvoligaški naslov


Prva liga rukometaša, 20. kolo, ZametSplit 42:36. Na prvu, još jedan sportski čisto statistički podatak, notiranje jednog u nizu rezultata.

A nije. Nikako nije! Velika se stvar dogodila u predivnom riječkom rukometnom domu: tim je trijumfom nad Dalmatincima Ri-momčad i matematički potvrdila ono što se vidjelo od početka sezone:

Zamet je u Premijer ligi, Zamet je opet tamo gdje mu je i mjesto – u eliti hrvatskog klupskog rukometa!

VIDEO Pogledajte radost riječkih rukometaša: Zamet je prvak!

Pa se odmah na centru zafeštalo. Pa se onda slavilo po cijelom parketu i tribinama. Pa se onda nazdravljalo i s licima ukrašenim osmijesima živjelo večer za koju su još ljetos svi osim nekolicine upornih mislili da je nemoguće.

Ali na čelo kluba stao je Željko Jovanović, sportska politika povjerena Aleksandru Čupiću, mjesto šefa struke Mateu Hrvatinu, a motor cijelog tog pogona bio je tihi, samozatajni, nenametljivi ali: uvijek nezaustavljivi – Ivica Lukanović.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sagradio je vrhunski hotel u Novalji. Na kamenu, ni iz čega stvorio radna mjesta. A onda i međunarodni nogometni Olea kup.

Već desetljećima vodi svoju međunarodno priznatu kompaniju. Čim se prihvatio Zameta i ta je priča jednostavno bila ‘osuđena’ na uspjeh.

Uspjeh je Lukanovićev modus vivendi. Pa već sad upozorava kako će za nastavak rasta riječke i hrvatske sportske institucije zvane Rukometni klub Zamet, trebati novi zamah, novi iskorak.

Isto je rekao i legendarni (*ta se riječ često koristi patetično, ali u ovom je slučaju kristalno jasna činjenica) Alvaro Načinović koji je došao čestitati momčadi, struci i upravi na uspjehu.

A isto, naravno, govori i prvi čovjek kluba.

VIDEO Predsjednik RK Zamet, Željko Jovanović:

Zamet su pod vodstvom šefa struke Matea Hrvatina i njegovim stožerom u Premijer ligu vratili:

Liridon Zena, Dario Černeka, Damir Vučko, Dražen Ogurlić, Dino Islamović, Ivo Palačković, Tin Tomljanović, Luka Perić, Tino Viskić, Antonio Kezić, Mario Reljanović, Marko Pikec, Matija Golik, Toni Klanac, Jakov Krapić i Matija Perkov.

Komentar svlačionice nakon osvajanja prvoligaškog naslova? Kratak i jasan:

“Ima dosta dobrih i nezgodnih momčadi u ovoj ligi, pogotovo su zahtjevna gostovanja na kojima se sve momčadi žele dokazati protiv Zameta. No, dokazali smo se – mi! Malo ćemo proslaviti i… Odmah kreću pripreme za najbolju ligu”, najavio je Mateo Hrvatin.

Stav i poruka – pobjednika. Putokaz i za sljedeću sezonu. Svaka čast, Zamet. Opet ste tamo gdje vam je jedino i mjesto. Među najboljima.

photo: RK Zamet

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.