Goran Kovacic/PIXSELL

NAČELNICA OMIŠLJA "Plenković se uplašio prosvjeda"

Upravni sud presudio je protiv Općine Omišalj u sporu u kojem je Općina smatrala da lokacijska dozvola za plutajući LNG terminal nije zakonita. Načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović kaže da nastavlja s borbom protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala, piše N1.
“Nije to poraz protiv države, to je jedna izgubljena bitka. Upravni sud donio je presudu protiv općine koja je tužila Ministarstvo zaštite okoliša zbog izdane lokacijske dozvole jer plutajući LNG nije u skladu s GUP-om i to ćemo dokazati”, rezolutna je načelnica.
Najavila je žalbu Visokom upravnom sudu, prigovor Europskoj komisiji, a ako treba ići će i na Europski sud za ljudska prava. Istaknula je da su se odlučili uložiti prigovor i Europskoj komisiji jer se “nikada nije dogodilo da EU sufinancira projekt protiv kojeg se toliko ljudi protivi”.
ačelnica Omišlja ustvrdila je da državni vrh radi pritisak, ali da nju ni premijer ni ministar zaštite okoliša neće zaustaviti. Zanimljivo joj je da premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabart-Kitarović nikada nisu došli ni u posjet Omišlju. “Kakav je to strateški projekt kada Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović nemaju potrebu doći vidjeti lokaciju tog projekta”, rekla je.
Dodaje i kako je u kuloarima čula da je premijer trebao doći na otvaranje JANAF-ovih novih spremnika za naftu, ali se uplašio prosvjeda. Smatra da je bio u pravu, a optužila je i JANAF da zarađuje, “a općinu u kojoj se nalazi ni na koji način nije obeštetio”.

Komentiraj