Na zagrebačkom glavnom Trgu otvoren 9. VegeSajam

Na glavnom zagrebačkom Trgu u utorak je otvoren 9. VegeSajam.

Ovu manifestaciju organizirala je Udruga Prijatelji životinja, a u ponudi će biti voće i povrće i gotovi veganski proizvodi. Tu će biti i zdravi proizvodi iz kućne radinosti, proizvodi od konoplje te kozmetika koja nije testirana na životinjama.

“Tijekom proteklih mjeseci dobili smo velik broj upita hoće li se, zbog epidemioloških mjera povezanih s pandemijom, VegeSajam uopće održati. Iznimno nas raduje velik interes i izlagača i posjetitelja, što pokazuje da su građani doslovno gladni zdravih i etičnih sadržaja”, kažu iz Udruge Prijatelji životinja.

Navode da svatko odabirom veganskih namirnica pazi na svoje zdravlje, a oni će paziti i na sigurnost svih posjetitelja dovoljno odmaknutim štandovima i poštujući sve druge propisane mjere.

Na edukativnom štandu Prijatelja životinja moći će se dobiti sve informacije o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, udomljavanju napuštenih životinja, veganskom načinu života, očuvanju planeta i volontiranju. Na istome štandu predstavit će se i udruga Plavi križ koja nudi utočište kravama, svinjama, ovcama i drugim životinjama, a ujedno educira o važnosti poštovanja života svakoga bića.

Izlagači koji će sudjelovati na VegeSajmu ujedno će biti neki od izlagača na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu, a neki od njih su i nositelji europske V-oznake kao jamstva da su proizvodi koji nude u potpunosti biljnoga podrijetla.

Vege Sajam na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Luka Oman iz Prijatelja životinja.

Posted by Nacional News Magazin on Tuesday, June 23, 2020

Komentiraj