Na zagrebačkom aerodromu ‘pala’ Brazilka: U sebi prenosila gotovo kilogram kokaina

U zagrebačkoj zračnoj luci ‘Franjo Tuđman’ prije deset dana došlo je do nove zapljene droge. ‘Pala’ je 28-godišnja brazilska državljanka koja je prenosila drogu.

Žena je u Brazilu progutala 76 vrećica droge. U nedjelju, 3. listopada, carina je u zagrebačkoj zračnoj luci posumnjala da prenosi drogu pa je zadržana.

“Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene. Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb”, navodi zagrebačka policija u priopćenju.

Rentgenska snimka je otkrila hrpu paketića droge u tijelu Brazilke, a policajcima i carinicima je preostalo samo čekati da drogu ‘izbaci’ velikom nuždom. I čekali su, deset dana, prenosi Index.

U spomenutih 76 paketića bilo je gotovo kilogram kokaina. “Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja”, dodaje policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj