Na Wembleyu teško ozlijeđen navijač, pao je s tribine

Autor:

10.6.2021., Zagreb - Stadion Wembley, London, Engleska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, Stadion Wembley na kojem ce se odigrati utakmica 1. kola skupine D izmedju reprezentacije Engleske i Hrvatske. 
Wembley Stadium je nogometni stadion u Londonu (Wembley, London Borough of Brent). Stadion je drugi po broju sjedecih mjesta u Europi, odmah iza Camp Noua u Barceloni i prvi po velicini natkrivenih stadiona na svijetu. Broj sjedecih mjesta varira ovisno o dogadjaju: 90000 (nogomet i ragbi), 75000 sjedecih mjesta i 15.000 stojecih (koncert) te 68400 do 72000 (atletika). Stadion je i najskuplji na svijetu do danas s cijenom gradnje od 798 milijuna britanskih funti. Stadion je izgradjen na mjestu staroga Wembleya, koji je srusen 2003. Kao datum zavrsetka gradnje stadiona navodi se 9. ozujka 2007. godine, kada su kljucevi stadiona predani nogometnom savezu Engleske. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Na samom početku nedjeljne utakmice između Engleske i Hrvatske na Wembleyju jedan je navijač teško ozlijeđen nakon pada s tribine. Hitno je prebačen u bolnicu s ozbiljnim ozljedama.

“Vidjeli smo kako su njegove noge prešle preko barijere, a zatim je pao i udario na zemlju i nije se micao””, izjavio je jedan od svjedoka.

Glasnogovornik Wembleyja potvrdio je nesreću. “Na licu mjesta mu je ukazana pomoć i prebačen je u bolnicu s ozbiljnim ozljedama. Nastavit ćemo raditi s Uefom da se slučaj istraži i dalje ćemo pratiti sitauciju”, poručio je.

Utakmicu između Engleske i Hrvatske na stadionu Wembley pratilo je 22.500 gledatelja, većinom engleskih navijača.

Hrvatska je, podsjetimo, utakmicu protiv Engleske izgubila s 1.0. Jedini pogodak postigao je Raheem Sterling.

OZNAKE: Wembley

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.