Na Super Bowlu bio i “Mišo Kovač”, ali i vrh HNS-a. Evo kakav je dogovor pao

Autor:

EPA/CAROLINE BREHMAN, Luka Stanzl, Sime Zelic/PIXSELL

U noći s nedjelje na ponedjeljak Kansas City Chiefsi obranili su naslov NFL prvaka, a uzbudljivu utakmicu na stadionu Allegiant u Las Vegasu pratili su izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Njih je, doznajemo, u Las Vegasu ugostio Pete Radovich, kreativni direktor televizijske kuće CBS Sports, dobitnik 41 Emmyja i ‘najponosniji Dalmatinac u New Yorku‘. Od izvora bliskih HNS-u doznajemo da je dogovoren i jedan veliki projekt – Radovich će snimati dokumentarni film o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji!

Radovich je, inače, režirao dva dokumentarna filma ‘A Game of Honor’ i ‘LT: The Life & Times’, koji su osvojili šest nominacija i tri nagrade Emmy, uključujući onaj u kategoriji Izvanredni sportski dokumentarac za ‘A Game of Honor’.

Posjetom SuperBowlu na svojim se društvenim mrežama pohvalio i izbornik Dalić. Objavio je, naime, video atmosfere sa stadiona.

FOTO: Screenshot/Zlatko Dalić/Facebook

Tko je Pete Radovich?

Iako od rođenja živi u New Yorku, jedan od najnagrađivanijih svjetskih TV producenata cijeli je život vezan za Zadar i otoke Pašman i Zverinac. Naime, u pašmanskom mjestu Neviđane odrasla je njegova majka, dok mu je obližnji Zverinac, s kojeg je podrijetlom Peteova supruga Nancy, već više od dvadeset godina omiljena oaza za odmor.

Radovich je dobitnik čak 41 Emmy nagrade, u 17 različitih kategorija. Koordinator je produkcije programa Inside the NFL na kanalu Paramount+ i producent prijenosa NFL-a, NCAA prvenstava, golf turnira te drugih sportskih događanja za CBS Sports. Kao viši kreativni direktor, Radovich je odgovoran za izgled, imidž i grafičko oblikovanje CBS Sports kanala.

Također vodi kreativni razvoj i produkciju promidžbenih materijala, teasera i špica te sponzoriranih sadržaja na kanalu CBS Sports. Kao potpredsjednik za produkciju, nadležan je za emitiranje nekih od najvećih natjecanja europskog nogometa, kao što su UEFA Liga prvaka i Serie A, na kanalima CBS Sports i Paramount+.

I Mišo na Super Bowlu

Radovich je i veliki hajdukovac, prije polufinala juniorske Lige prvaka, utakmice Hajduka i Milana prošle godine, svog je voditelja odjenuo u Hajdukov dres. Nije propustio priliku ni na Super Bowlu, pa je pozirao u popularnoj Hajdukovoj majici s likom legendarnog Mate Miše Kovača.

“Ja ne mogu drugo!!! Ništa bez Miše… niti Super Bowl”, napisao je Radovich na društvenoj mreži X uz fotografiju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.