Na području Trilja policija zapljenila 21 kilogram marihuane, kaznene prijave dvojici muškaraca

Splitsko-dalmatinska policija u subotu je izvijestila da su na području Trilja pronašli i oduzeli 21 kilogram marihuane.

“Policijski službenici su jučer na području Trilja ukupno pronašli i oduzeli 21 kilogram droge marihuana. Droga je pronađena i oduzeta od dva muškarca koji su dovedeni u službene prostorije. Dovršenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 21-godišnjak i 33-godišnjak, zajednički i dogovorno na području Trilja zasadili, uzgojili i proizveli drogu marihuanu s namjerom daljnje preprodaje. Tijekom obavljenih pretraga doma i prostora koje isti koriste, kod 33-godišnjaka je pronađeno 17 kilograma marihuane i vaga za precizno mjerenje, a kod 21- godišnjaka 3,9 kilograma marihuane uz vagu za precizno mjerenje. Ukupno je pronađeno i oduzeto 21, 053 kilograma droge marihuana”, navodi se u policijskom priopćenju.

Policijski službenici kriminalistički su obradili i podnijeli kaznene prijave protiv tri muškarca vezano uz kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzoniku uz kaznenu prijavu.

Također, tijekom petka policijski službenici Službe kriminaliteta droga su na području Splita, pretragom stana, kojeg koristi 52-godišnji muškarac, pronašli i oduzeli 137 grama amfetamina, 5 stabljika marihuane i vagu za precizno mjerenje. Protiv 52-godišnjeg muškarca podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj