Na područje razoreno potresom dva helikoptera HRZ-a prevezli 35 HGSS-ovaca i dva potražna psa

Dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Divulja bila su angažirana u Petrinji gdje su, odmah nakon katastrofalnog potresa, u Petrinju prevezli 35 pripadnika HGSS-a i dva potražna psa do Petrinje.

Dan kasnije, poslije intervencije spašavanja unesrećenih iz ruševina, vratili su ih nazad u vojarnu kod Divulja.

Tada je prilikom prevoženja pripadnika HGSS-a ostvareno nešto manje od četiri sata naleta u četiri leta, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je tijekom 2020. godine provelo ukupno 675 helikopterskih medicinskih intervencija, a služba traganja i spašavanja aktivirana je 32 puta.

Od ukupnog broja provedenih medicinskih intervencija helikopterima HRZ u 2020., letačke posade HRZ-a u vrijeme novogodišnjih blagdana, od četvrtka, 31. prosinca 2020. do nedjelje, 3. siječnja 2021. provele su pet akcija hitnog prevoženja pacijenata.

Hitna zračna medicinska pomoć HRZ-a u 2020. provela je ukupno 675 medicinskih intervencija, pri čemu je ukupno prevezeno 763 pacijenta i 93 osobe u pratnji, a ostvareno 770 sati naleta.

Također, služba traganja i spašavanja aktivirana je 32 puta tijekom 2020. pri čemu je spašeno 15 osoba, priopćeno je.

Tijekom provođenja akcija traganja i spašavanja ostvarili su 65 sati naleta u 141 izvršenom letu. Prilikom provođenja akcija traganja i spašavanja angažirana je i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), a helikopterom je tijekom cijele godine prevezeno i 352 pripadnika HGSS-a.

Komentiraj