‘BACILI OKO’ Kuzmanović uskoro odlazi iz Našica? Prati ga klub iz najjače lige na svijetu

Autor:

22.01.2024., Lanxess Arena, Koeln, Njemacka - EHF Europsko prvenstvo u rukometu 2024. u Njemackoj. Drugi krug, skupina 1, Hrvatska - Island. Dominik Kuzmanovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vratar Nexea Dominik Kuzmanović prošle je sezone postavio rekord rukometne Europske lige kada je u skupini protiv Sportinga imao čak 26 obrana, a među njima su i četiri obrane sedmeraca. Dakle, već neko vrijeme briljira na golu Našičana, no široj javnosti je postao poznat tek u siječnju ove godine.

MOGU I BOLJE Miloš Kos: Primali smo lake golove, imamo se čemu nadati

Podsjetimo, Kuzmanović je bio jedan od najboljih pojedinaca na nedavno završenom Europskom prvenstvu. Hrvatska se provela neslavno i završila tek na 11. mjestu, a za to ceh platio izbornik Goran Perkovac, ali Kuzmanović je jedan od primjera kako ipak nije sve bilo negativno.

Na početku turnira Kuzmanović uopće nije bio ni na popisu zbog bolesti, no Perkovac ga je čekao i na kraju dočekao, a mladi vratar mu je to uzvratio na sjajan način.

Odlične predstave protiv ponajboljih rukometaša Europe, naravno, nisu prošle nezapaženo, a prvi koji je, čini se, ozbiljnije ‘zagrizao’ za našeg reprezentativnog vratara je njemački Gummersbach.

Veliki plus za klub iz najjače rukometne lige svijeta je što im je trener vratara naš Mario Kelentrić, a glavni trener je sunarodnjak našeg novog izbornika Gudjon Valur Sigurdsson.

Međutim, nije poznato bi li do transfera došlo na kraju ove sezone ili iduće budući da nije poznato kakav ugovor Kuzmanović ima s Nexeom. No, kakav god da ima, viceprvaku Hrvatske će biti jako teško zadržati ovakvog vratara u Našicama.

Hrvatska Lutrija ponosni sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.