Na Jadranu većinom sunčano, u unutrašnjosti oblačno i maglovito

Pixabay

Na Jadranu i predjelima uz njega danas će prevladavati većinom sunčano vrijeme, no na sjevernom dijelu prema večeri doći će do porasta naoblake, prognoziraju iz DHMZ-a. U ostatku unutrašnjosti prevladavat će oblačno, često uz maglu koja se ponegdje može zadržati i veći dio dana.

Vjetar slab, na istoku do umjeren jugoistočni. Duž obale u početku slaba do umjerena bura navečer će okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 2 na kopnu te od 9 do 12 °C na obali i otocima.

Meteoalarm je za srijedu izdao upozorenja žute boje za područja Osijeka, Zagreba i Karlovca zbog magle, dok se na osječkom području očekuju i niske jutarnje temperature.

Sutra pretežno oblačno uz povremenu oborinu. Na Jadranu će padati kiša, a u unutrašnjosti oborina na granici snijega i kiše koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla.

Na kopnu vjetar uglavnom slab, u istočnoj Hrvatskoj do umjeren jugoistočni. Umjereno i jako jugo prema večeri će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -2, na Jadranu između 3 i 8. Najviša dnevna od -2 do 2 na kopnu te između 9 i 14 °C na obali i otocima.

Komentiraj