Na Jadranu pretežno sunčano, u unutrašnjosti moguća susnježica

U utorak će na Jadranu prevladavati pretežno, u ostalim dijelovima zemlje djelomice sunčano vrijeme. Uz prolazno više oblaka u unutrašnjosti je lokalno moguća kratkotrajna susnježica, u gorju i snijeg, a na jugu zemlje još prijepodne malo kiše, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, postupno slabjeti od sjevera prema jugu. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 5 na kopnu te između 6 i 11 °C na obali i otocima.

Meteoalarm je zbog jakog vjetra za utorak izdao upozorenja žute boje za područja Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika.

U srijedu djelomice sunčano, ujutro na kopnu mjestimice magla. Povremeno više oblaka u noći i ujutro bit će na istoku Hrvatske gdje može pasti i malo snijega, dok će najsunčanija biti Dalmacija.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na moru će ponegdje puhati umjerena bura, na jugu ujutro i jaka, a prema večeri na sjevernom dijelu u okretanju na jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između -7 i -2, u gorju i niža, a na Jadranu od -2 do 3 °C. Najviša dnevna na kopnu većinom od -1 do 4, na obali i otocima od 6 do 9 °C

Komentiraj