Na Jadranu kiša, u unutrašnjosti snijeg, moguća orkanska bura na riječkom području

U nedjelju će u Hrvatskoj prevladavati oblačno vrijeme uz oborinu, na moru i vjetrovito. Na Jadranu će padati kiša, na krajnjem jugu prema večeri moguće i obilnija. U kopnenim predjelima većinom snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Snijega nošenog burom bit će i ponegdje uz obalu, a u unutrašnjosti Dalmacije moguća je kiša koja se smrzava u dodiru s tlom, prognoziraju iz DHMZ-a.

Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, dok će na jugu bura popodne prolazno okrenuti na umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -1 do 2, a duž obale i na otocima između 6 i 11 °C.

Meteoalarm je za nedjelju izdao upozorenja žute boje za područja Osijeka, Karlovca i Gospića, zbog snijega, te za riječko i splitsko područje, gdje se očekuje olujni udari bure. Upozorenje za riječko područje narančaste je boje, zbog mogućih orkanskih udara bure u drugom dijelu dana.

U ponedjeljak na kopnu oblačno, ponegdje uz snijeg i daljnje stvaranje snježnog pokrivača. Najmanje snijega očekuje se na sjeverozapadu. Na moru promjenljiva naoblaka, a mjestimice malo kiše past će uglavnom u Dalmaciji, dok na sjevernom Jadranu može biti snijega nošenog burom. Duljih sunčanih razdoblja bit će u Istri.

Vjetar na kopnu slab, prijepodne i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, koja će popodne slabjeti. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od -4 do 1 °C. Na moru najniža temperatura od 1 na sjevernom Jadranu do 7 na jugu Dalmacije, a najviša dnevna većinom od 5 do 10 °C.

Komentiraj