Na HRT-u završen projekt „Škola na Trećem“, ministrica se zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu

Na Hrvatskoj radioteleviziji danas je svečano obilježen završetak projekta ‘Škola na Trećem’, koji je počeo 16. ožujka zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno-obrazovnog procesa za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Bio je to zajednički projekt Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, koji su organizirali provedbu nastavnog programa i izvođenja nastave na daljinu.

Zahtjevan projekt po prvi puta u Hrvatskoj

U projektu sudjelovalo:

više od 120 zaposlenika HRT-a,

više od 60 učiteljica i učitelja,

pristiglo je i više od 100 tisuća dječjih radova

Povodom završetka održan je prigodni domjenak na Prisavlju koji je okupio sve sudionike projekta, ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak sa suradnicima, te programsko vodstvo HRT-a.

“Danas je zadnji dan snimanja Škole na Trećem na kojoj se tijekom 12 tjedana snimilo više od 200 sati jedinstvenog obrazovnog programa i zaprimilo preko 100.000 učeničkih radova. Velika hvala svim učiteljicama i učiteljima, kao i stručnjacima s HRT-a koji su nesebično i predano radili na Školi na Trećem! Zahvaljujući tome što u najtežim trenutcima krize niste odustali od obrazovanja i zahvaljujući vašem trudu napravili smo pionirski pothvat i osigurali našim učenicima razredne nastave obrazovanje koje zaslužuju”, napisala je ministrica Divjak na svom Facebook profilu.

 

Danas je zadnji dan snimanja Škole na Trećem na kojoj se tijekom 12 tjedana snimilo više od 200 sati jedinstvenog…

Posted by Blaženka Divjak on Wednesday, June 3, 2020

Komentiraj