Na finalu engleskog Liga kupa stojeća mjesta prvi put nakon 35 godina

Autor:

13.6.2021., Stadion Wembley, London, Engleska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, skupina D, 1. kolo, Engleska - Hrvatska. "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Nešto manje od dvije tisuće gledatelja, koji će 26. veljače na londonskom Wembleyju nazočiti ovogodišnjem finalu engleskog Liga kupa između Manchester Uniteda i Newcastlea na raspolaganju imat će stojeća mjesta, poručili su iz Engleske nogometne lige (EFL).

Wembley može primiti 90 tisuća gledatelja, a za ovu utakmicu 867 mjesta iza oba gola bit će pretvorena u sigurne stajaće zone. Mjesta će biti na raspolaganju za navijače oba kluba.

“U tim zonama navijačima će biti dopušteno stajanje tijekom utakmice i to na mjestima gdje će pregrade ili rukohvati spriječiti njihov pad prema naprijed. U svim ostalim dijelovima stadiona navijači moraju sjediti”, priopćeno je iz EFL-a.

Ova odluka uslijedila je nakon što su klubovi poput Cardiff Cityja, Chelseaja, Manchester Cityja, Manchester Uniteda i Tottenham Hotspura svojim te gostujućim navijačima nudili licencirana stojeća mjesta još u pokusnom razdoblju.

Prije tog pokusa, svi stadioni klubova koji se natječu u najvišim razredima engleskog nogometa imali su samo sjedeća mjesta više od 30 godina. Povod za takvu odluku bila je tragedija na stadionu Hillsborough 1989. godine. Tada je 97 navijača Liverpoola izgubilo život u prenapučenom dijelu tribine koji je bio omeđen željeznom ogradom.

U srpnju prošle godine iz britanske Vlade poručili su da će sve više britanskih klubova početi uvoditi sigurna stojeća mjesta na svojim stadionima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.