U travnju 1951. godine u Londonu je održano prvo natjecanje za Miss svijeta

Pobijedila je tadašnja Miss Švedske, 22-godišnja ljepotica Kiki Håkansson. Izbor za Miss svijeta je najstariji međunarodni izbor ljepote i te iste godine osnovao ga je Eric Morley, a od njegove smrti 2000. godine, Morleyeva supruga Julia Morley  je na  dužnosti kopredsjednice naatjecanja.

Riječ je o najprestižnijoj tituli o kojoj mašta svaka djevojka koja se bavi modelingom, a davne 1951. natjecanje je bilo zamišljeno kao jednokratan događaj povezan sa Festivalom Britanije koji se održavao u isto vrijeme. Zna se da se natjecalo 26 djevojaka, ali sačuvana su imena samo 16 njih. Od tog broja čak 21 djevojka bila je iz Britanije, ali je na kraju pobijedila djevojka iz Švedske.

Kiki je izgledala prelijepo, a osim što je postala prva Miss svijeta ikada, bila je u još nečemu prva, sve do danas jedina je misica koja je titulu primila u bikiniju. Zbog ovog poteza, koji su od nje zahtijevali organizatori, umjesto slave, Kiki je doživjela prilično neugodna iskustva, Papa je bacio na nju anatemu, a neke države sa rigoroznim religijskim normama su joj zabranile ulazak.

Komentiraj