Cary Grant glumom je liječio obiteljske traume

Bio je omiljeni glumac velikog Alfreda Hitchcocka i najveća muška zvijezda svih vremena poslije Humphreya Bogarta, kako je Granta izdvojio Američki filmski institut. Rodio se 18. siječnja 1904.

Sjećanje na jednu od najvećih holivudskih legendi iznova otvara priču i o njegovom ne baš sretnom osobnom životu. U knjizi “Cary Grant – biografija”, autor Marc Eliot tvrdi da je i sam Grant govorio da bi “volio biti Cary Grant”. Jer, do glamurozne ličnosti u koju se preobrazio prevalio je dug put – počevši od siromašnog i teškog djetinjstva u engleskom gradu Bristolu, gde je rođen kao Archibald Alec Leach.

Eliot kaže da je Grantova glumačka vještina bila i način liječenja obiteljskih  trauma – njegova majka odvedena je u bolnicu za mentalno oboljele kada je imao osam godina. Sa 14 godina, verujući da je ona umrla, pobjegao je od kuće i oca alkoholičara, te se pridružio akrobatskoj trupi koja je 1929. stigla u New York. Grant se nikada više nije vratio u Englesku, a kao glumac prvo se pojavo na Broadwayu. Brzo je naučio manire bogatih, otmjenih i sofisticiranih muškaraca, pa je već u 31. godini postao holivudska zvijezda.

Komentiraj