Na Croatia Boat Showu više od 150 plovila

Autor:

Screenshot/YouTube

Na splitskoj Zapadnoj obali sljedećeg se tjedna održava jubilarni 20. Croatia Boat Show, na kojemu će prema najavama organizatora biti izloženo više od 150 plovila.

Sajam se otvara u srijedu, 11. travnja i trajat će do nedjelje, 15. travnja.

Direktor sajma Vicenco Blagajić izvijestio je da sajam ima novoga partnera, tvrtku Navis Marine. Dodao je kako je priredba 2006., 2007. i 2008. godine bila na vrhuncu, no počela je “padati” nakon svjetske krize.

“No, prošle godine osjetili smo da tržište raste. Hoće li se vratiti u razmjere od prije krize kad smo bili šesti u svijetu – ne znam, ali znam da ćemo se potruditi”, rekao je Blagajić.

Kao novost, najavio je veliki Yacht club, s glazbom i DJ-ima, a gostovat će i poznati kuhari.

U susret organizatorima sajma ove je godine izašao i Grad Split. Blagajić je izvijestio da je gradonačelnik Andro Krstulović Opara predložio povratak sajma u trajektnu luku i na Rivu.

Croatia Boat Show ove će godine, kako je najavljeno, posjetiti vlasnik Azimut Yachtsa Paolo Vitelli, “kralj” svjetske nautike, koji je potvrdio dolazak osam svojih Azimut i dva Benetti plovila.

U subotu, 14. travnja, u gradskoj će se luci održati noćni defile najboljih jahti na sajmu i podijeliti nagrade za najbolje izložene brodove.

Splitski dogradonačelnik Nino Vela rekao je da Grad Split podupire manifestacije poput Croatia Boat Showa, jer privlače specijaliziranu publiku, brojne turiste i znatiželjnike.

“Otvoren smo grad koji želi ponuditi razne događaje, a upravo je Croatia Boat Show takva manifestacija i želimo je zadržati. Zato smo kao gradska uprava na skroman, ali značajan način, poduprli dugoročni razvoj sajma na obali”, rekao je Vela.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.