Screenshot/YouTube

Na Croatia Boat Showu više od 150 plovila

Na splitskoj Zapadnoj obali sljedećeg se tjedna održava jubilarni 20. Croatia Boat Show, na kojemu će prema najavama organizatora biti izloženo više od 150 plovila.

Sajam se otvara u srijedu, 11. travnja i trajat će do nedjelje, 15. travnja.

Direktor sajma Vicenco Blagajić izvijestio je da sajam ima novoga partnera, tvrtku Navis Marine. Dodao je kako je priredba 2006., 2007. i 2008. godine bila na vrhuncu, no počela je “padati” nakon svjetske krize.

“No, prošle godine osjetili smo da tržište raste. Hoće li se vratiti u razmjere od prije krize kad smo bili šesti u svijetu – ne znam, ali znam da ćemo se potruditi”, rekao je Blagajić.

Kao novost, najavio je veliki Yacht club, s glazbom i DJ-ima, a gostovat će i poznati kuhari.

U susret organizatorima sajma ove je godine izašao i Grad Split. Blagajić je izvijestio da je gradonačelnik Andro Krstulović Opara predložio povratak sajma u trajektnu luku i na Rivu.

Croatia Boat Show ove će godine, kako je najavljeno, posjetiti vlasnik Azimut Yachtsa Paolo Vitelli, “kralj” svjetske nautike, koji je potvrdio dolazak osam svojih Azimut i dva Benetti plovila.

U subotu, 14. travnja, u gradskoj će se luci održati noćni defile najboljih jahti na sajmu i podijeliti nagrade za najbolje izložene brodove.

Splitski dogradonačelnik Nino Vela rekao je da Grad Split podupire manifestacije poput Croatia Boat Showa, jer privlače specijaliziranu publiku, brojne turiste i znatiželjnike.

“Otvoren smo grad koji želi ponuditi razne događaje, a upravo je Croatia Boat Show takva manifestacija i želimo je zadržati. Zato smo kao gradska uprava na skroman, ali značajan način, poduprli dugoročni razvoj sajma na obali”, rekao je Vela.

Komentiraj