Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. U Gorskom kotaru mjestimice pada i ledena kiša. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a moguća je i poledica, posljednje su informacije iz Hrvatskog autokluba.

Od 11:50 sati samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok. Ostale skupine vozila voze obilazno državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27).

Prestanak je zimskih uvjeta na državnoj cesti DC1 Karlovac-Gračac-Knin.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti. (Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti sa ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnice.)

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom prema Dalmaciji i obrnuto mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok pa dalje državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27) ili državnom cestom DC1 Karlovac-Gračac-Knin.

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC23 u mjestu Mrežnički Venac (kod Duge Rese) vozi se jednim količkim trakom, naizmjence.

Za sav promet zatvorene su: Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga, DC25 Gospić-Karlobag, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog nanosa snijega na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvorena je traka za spora vozila od čvora Bosiljevo 2 do tunela Rožman Brdo u smjeru Rijeke te od tunela Veliki Gložac do čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Ravne Gore i Vrbovskog. Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zabranjen je promet na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica.

​Sljemenska cesta je otvorena za promet.

Pomorski promet

U prekidu su:

Riječko okružje:

– Katamaranska linija 9309 Novalja – Rab – Rijeka
– Katamaranska linija 9308 Mali Lošinj – Cres – Rijeka
– Trajektna linija 338 Lopar – Valbiska
– Trajektna linija 335 Prizna – Žigljen

Katamaranska linija 9603 Split- Bol- Jelsa isplovljava iz Splita u 23:00 za Starigrad bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa.

Granični prijelazi

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima: Prezid, Čabar i Brod na Kupi.

Komentiraj